home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A világcsúcs megjavítása a cél
MTI
2016.05.02.
LXXI. évf. 17. szám

A világcsúcs megjavítása a cél a Balatonfüreden szerdán kezdődő hatnapos ultramaratoni futóversenyen. A rekorddöntésre a legesélyesebb a címvédő, magyar származású amerikai Joe Fejes és a svéd Anders Tysk — tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A jelenleg is érvényben levő rekordot a görög Jannisz Kurosz tartja, aki 1988 májusában 1028,938 kilométert futott, amelynek megjavításához így több mint napi négy maraton (42,195 km) teljesítése szükséges.

A mezőny erősségére jellemző, hogy várhatóan 700 kilométeres eredménnyel lehet csak az első 15-be kerülni.      

A hatnapos verseny nemcsak a futókat teszi próbára, hanem a rendezőket is. A szervező Egyesület a Magyar Ultrafutásért (EMU) 28 fővel, nem kevesebb mint 144 órás nonstop frissítéssel és teljes szolgáltatással biztosítja a hátteret.

Ez az atlétikai futószámok legfelső kategóriája, amelyben Európa- és világrekordot tartanak nyilván.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..