home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A világbajnokot köszöntötték otthon, Magyarkanizsán
Fehér Márta
2022.09.17.
LXXVII. évf. 37. szám
A világbajnokot köszöntötték otthon, Magyarkanizsán

- Ez életem legszebb napja.  Nem is tudom hogyan megköszönni az embereknek, akik ezt mind összehozták. Én annyit tudok csinálni, hogy a következő versenyeken beleadok mindent, úgy, ahogy eddig, és megmutatni nekik az érmet, de ezt szavakkal megköszönni biztos nem lehet – mondta kitörő örömmel Nagy Szebasztián.

 

A városháza előtt várta a közösség Nagy Szebasztián világbajnok birkózót. A község és a kanizsaiak büszkeségét kitörő örömmel fogadták a helyiek, a Vajdasági Birkózóakadémia, a Potisje Birkózóklub képviselői és tagjai, valamint az önkormányzat vezetősége és Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert, aki Magyarkanizsa Önkormányzata nevében gratulált a világbajnoki aranyéremhez.

— Sok mindennek egyszerre, jó helyen, jó időben kell összeállnia ahhoz, hogy egy ilyen érem megszülethessen. Amellett, hogy egy kiváló versenyzője van Magyarkanizsának, itt, a községben a sport területén minden úgy áll össze, hogy ilyen fiatal tehetségeket, ilyen eredményeket hosszú távon is el tudunk érni. Maga a sport intézményrendszere, az önkormányzat támogatási rendszere, a magyar kormány segítsége és az itt lévő sportmunkások, edzők és természetesen azok a fiatalok, akik hajlandóak egyáltalán áldozatot hozni ezen a területen, ezek összessége alkotja s mutatta meg most azt az eredményt, amelyet most Szebasztián elért. Bízom benne, hogy a fiatal generációknak ez egy olyan iránymutatás, példa lesz, amelyre rácsatlakozva erőt meríthetnek, hogy kis közösségből is elérhetőek világszínvonalú eredmények, másrészt pedig magát a (sport)közösséget tudja erősíteni.

Nagy Szebasztián a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 63 kg-os súlycsoportjában állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Az újdonsült világbajnok a selejtezőben algériai, a nyolcaddöntőben román, a negyeddöntőben örmény, az elődöntőben azerbajdzsáni, a döntőben pedig grúziai ellenfelet felülmúlva ért fel a világ tetejére.

Fényképezte: Puskás Károly

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..