home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A világ legdrágább terápiája
Talpai Lóránt
2014.12.10.
LXIX. évf. 50. szám
A világ legdrágább terápiája

Glybera néven árusítják majd a világ legdrágább gyógyszerét jövőre Németországban és az Egyesült Államokban. Jelenleg a Glybera-terápia számít a világ legdrágább gyógymódjának, melyért a betegnek több mint 1 millió dollárt kell fizetnie.

A Glybera egy génterápiás gyógyszer, mely egy gént juttat a szervezetbe egy genetikai hiányosság korrigálása céljából. A szer egy örökletes betegség, az úgynevezett lipoprotein-lipáz-hiány kezelésében segít, és felnőttek számára javallott, akiknél familiáris lipoprotein-lipáz-hiányt diagnosztizáltak. Jelenleg a Glybera-terápia számít a világ legdrágább gyógymódjának, melyért a betegnek több mint 1 millió dollárt kell fizetnie. A kezelés igazi áttörés, hiszen lehetővé teszi a lipoprotein-lipáz-hiányban szenvedő pácienseknek, hogy speciális értrend helyett zsírszegény normál étrenden éljenek. A terápia akár hat év elteltével is hatékonynak bizonyult, így a beteg élete végéig alkalmazhatja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..