home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
A versmondás hatalmas kincs — Vajdaságiak sikere Budapesten
(Tha)
2023.06.28.
LXXVIII. évf. 26. szám
A versmondás hatalmas kincs — Vajdaságiak sikere Budapesten

Nagyszerűen szerepelt a vajdasági csapat — Sóti Luca (Zenta), Juhász Hanna (Zenta), Jurcsák Renáta (Szabadka), Szabó Vilmos (Topolya), Széles Gergő Mátyás (Zenta), Jaksa Dominika (Csóka), Galusz Áron (Zenta) — a Versünnep nemzetközi seregszemléjén, melyet Budapesten az Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában tartottak meg.

A Versünnep Alapítvány által szervezett eseményre az elődöntőkből vers- és prózamondás, valamint énekelt vers/versmegzenésítés kategóriában 4 országból, 6 korcsoportból 56 produkció kapott meghívást. 

A fellépők teljesítményét a Csomor Csilla színművész, Kolti Helga színművész, a Versünnep Alapítvány elnöke, Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző, Rékasi Károly színművész összetételű zsűri bírálta el.


A vajdasági csapat: felső sor: Galusz Áron, Széles Gergő Mátyás, Jaksa Dominika, Szabó Vilmos, kisebbek: Jurcsák Renáta, Sóti Luca, Juhász Hanna

Kolti Helga szerint nagy szükségünk van az ilyen és hasonló ünnepnapokra, valamint a megtartó közösségekre.

— Nem könnyű ez az időszak az életünkben, hiszen sok megpróbáltatás után vagyunk, de ezek az ünnepi pillanatok azok, amelyek erőt tudnak adni nekünk. Immár tizennyolc éve igyekszünk ráirányítani a figyelmet a versek iránti kötődés fontosságára és lélekemelő erejére. Ha a versek az életünk részévé válnak, olyan tartalmakra világítanak rá, amelyek a hétköznapok nehézségeiből is kiemelnek bennünket.


Szabó Vilmos

Rékasi Károly színművész az értékelésében káprázatosnak nevezte azt, amit látott és hallott, illetve kapott a versenyzőktől. Különös dolgot műveltek, ami lehet, hogy manapság már nem nagy divat, de hatalmas kincs — mondta a fellépőknek.


Sóti Luca

Az alsósok korcsoportjában Sóti Luca Nadányi Zoltán Az első pogácsa című versének előadásával a kategóriagyőztes díját érdemelte ki, Juhász Hanna Békés Márta Pedagógusgyerek című versével különdíjas lett. A felsősöknél Szabó Vilmos Petőfi Sándor Javulási szándék című költeményével megosztott első helyezést ért el.


Juhász Hanna

Fényképezte: Tóth Lívia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..