home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A végleges eredményre még várni kell
2022.04.07.
LXXVII. évf. 14. szám
A végleges eredményre még várni kell

A Köztársasági Választási Bizottság (RIK) az adatok 99,18 százalékos feldolgozottsága mellett nyilvánosságra hozta, hogy az előrehozott parlamenti választásokon a szavazatra jogosultak 58,72 százaléka vett részt, és 42,92 százalékuk az Aleksandar Vučić – Együtt mindent elérhetünk listára voksolt. A Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István listát az urnákhoz járulók 1,59 százaléka támogatta, ami 60297 szavazatot jelent.

Az államfőválasztáson a szavazóhelyek 99,21 százalékos feldolgozottsága mellett 58,72 százalékos volt a részvételi arány. Aleksandar Vučić a voksok 58,53 százalékát (2207996 szavazat) szerezte meg, Zdravko Ponoš 694954 szavazatot kapott (18,42 százalék).

A Köztársasági Választási Bizottság megerősítette, egyelőre nem tudják, mikor hirdethetik ki a választások végleges eredményét, ugyanis egyes szavazóhelyeken meg kell ismételni a voksolást. Ez azt jelenti, hogy a hivatalos eredmény bejelentése a megismételt választások befejezésétől számított 96 órán belül várható.

A választópolgároknak április 16-án 55 szavazóhelyen kell ismét az urnák elé járulniuk.

Forrás: RIK

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..