home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A vasút, az utak, ezzel együtt az árucsere-forgalom szorosan összekapcsolja Szerbiát és Magyarországot
(Tanjug)
2021.01.21.
LXXVI. évf. 3. szám
A vasút, az utak, ezzel együtt az árucsere-forgalom szorosan összekapcsolja Szerbiát és Magyarországot

Magyarország belgrádi nagykövete és a szerb kereskedelmi miniszter egyeztetett.

A Szerbia és Magyarország közötti új utak javítják a két ország együttműködését. Az árucsere-forgalom a két ország között állandóan nő. A Belgrád-Budapest közötti vasút munkálatainak folytatása, valamint a Szeged-Szabadka vasút rekonstrukciójának hamarosan várható befejezése lendületet ad annak további fejlesztésére - értékelte Pintér Attila. Magyarország belgrádi nagykövete Tatjana Matić szerb kereskedelmi miniszterrel folytatott párbeszédet.

Megállapították, 2019-ben 1,76 milliárd euró értékű áruforgalmat valósítottak meg. Ez rekordösszegnek számít. A növekedési tendencia a járvány ellenére is folytatódott tavaly, amikor a kereskedelem decemberre 1,78 milliárd euróra nőtt. Ez 9,5 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Fotó: TANJUG/MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA/nr

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..