home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A városi képviselő-testület elnöke fogadta a Horvát Nemzeti Tanács elnökét
2020.10.01.
LXXV. évf. 40. szám
A városi képviselő-testület elnöke fogadta a Horvát Nemzeti Tanács elnökét

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma találkozott a Horvát Nemzeti Tanács küldöttségével, élén Jasna Vojnić elnökasszonnyal.

A Horvát Nemzeti Tanács elnöke, Jasna Vojnić ismertette a képviselő-testület elnöke előtt a nemzeti tanács eddigi tevékenységét és munkáját, és a horvát közösség számára kiemelten fontos eredményeket.

A találkozón szó volt azokról a kihívásokról és gondokról, melyekkel a horvát közösség szembesül a Horvát Nemzeti Tanács hatáskörébe tartozó területeken, mint az oktatás, a tájékoztatás, a művelődés és a hivatalos nyelvhasználat. A gondok mellett, melyekkel a nemzeti tanács munkája során megküzd, a küldöttség tagjai beszámoltak a pozitív eredményekről is, például arról, hogy az iskolákban már 18 éve létezik horvát tannyelvű oktatás.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke elmondta: miután megismerte a szabadkai horvát közösség problémáit azokon a területeken, melyekről a nemzeti tanács gondoskodik, lépéseket tesz majd a nemzeti kisebbségek – ezzel együtt a horvát nemzeti közösség – gondjainak megoldása érdekében.

A Képviselő-testületi Ügyek Szolgálat


a

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..