home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A válságstáb orvostagjai szerint a kijárási tilalom az egyetlen megoldás
Szerbiai RTV
2021.03.01.
LXXVI. évf. 8. szám
A válságstáb orvostagjai szerint a kijárási tilalom az egyetlen megoldás

A szerbiai válságstáb orvosi része azt javasolta, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megállítása céljából rendkívüli állapotot és kijárási tilalmat vezessenek be.

A döntést a következő két napban kell meghozni - mondta az ülést követően Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár. Hozzátette, a járványügyi szakemberek szerint ez lenne az egyetlen módja a romló epidemiológiai helyzet megfékezésének, valamint a napi új esetszámok növekedésének megállításának. 

A válságstáb orvosi része ebben a pillanatban nem tud és nem is akar foglalkozni a teljes zárlat gazdasági következményeivel - szögezte le Gojković. A szakemberek szerint a szigorú intézkedésnek héttől tíz napig kellene tartania. 

A tartományi egészségügyi titkár ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy az egyre jobban terjedő fertőzés lelassíthatja az oltási folyamatot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..