home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
A válságstáb döntött: Maradnak a hatályban lévő járványügyi intézkedések
Szerbiai RTV
2021.01.11.
LXXVI. évf. 1. szám
A válságstáb döntött: Maradnak a hatályban lévő járványügyi intézkedések

Az indoklás szerint az óvintézkedések eredményeket hoznak.

A szerb kormány a válságstáb javaslatára hozta meg döntést: továbbra is érvényben maradnak az eddigi járványügyi intézkedések.

Öt személynél több nem gyülekezhet, zárt térben kötelező a maszkviselés.

Az országba való belépéshez továbbra is szükség van negatív PCR-tesztre, amely nem régebbi 48 óránál. Ellenkező esetben elrendelik a kötelező, 10 napos karantént, amely az elvégzett, negatív PCR-teszttel kiváltható.

Azok, akik munkáltatói engedéllyel közlekednek, továbbra is karantén- és tesztkötelezettség nélkül léphetnek be az országba.

A jelenlegi rendelkezésnek nincs határideje, így még nem tudni pontosan, hogy meddig kell ezekkel a feltételekkel utazni. A PCR-teszt ára egyébként január elsejétől 9 ezer dinárra drágult Szerbiában.

Az újév miatt már meghozott, a vendéglátóipari létesítmények működését szabályzó intézkedéseken sem módosítanak. Az éttermek, kávézók, bevásárlóközpontok legfeljebb 20 óráig tarthatnak nyitva, az élelmiszereket árusító üzletek pedig továbbra is 21 óráig. Dr. Darija Kisić Tepavčević, járványügyi szakember kijelentette, nem lesz szervezett újévvárás az ortodox újév alkalmából sem.

A szakemberek úgy értékelték, minden feltétel adott, és nincs akadálya annak, hogy folytatódjon a tanítás január 18-tól. A diákok ugyanabban az ütemben folytatják a tanulást, mint a szünet előtt.

Nincs rá ok, hogy meghosszabbítsák a téli szünidőt, a tanításnak január 18-án folytatódnia kell – nyilatkozta Branko Ružić szerb oktatási miniszter. Szerinte nagyobb az esélye annak, hogy a felsős általános iskolások és a középiskolás diákok is visszatérnek a padokba, mint annak, hogy folytatódik a távoktatás. Az oktatási minisztérium a hagyományos oktatás visszaállítását támogatja.  

 

(Forrás: Szerbiai RTV, Blic)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..