home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A valóra vált álom
Tomek Viktor
2016.08.21.
LXXI. évf. 33. szám
A valóra vált álom

A szabadkai Pásztor Noémi huszonkét évesen nyerte meg a magyarországi Miss Grand Hungary szépségversenyt. Két évvel ezelőtt került közelebb a szépségversenyek világához, és mint mondja, az álma valósult meg azzal, hogy egy világversenyen Magyarországot képviselheti. Ami eleinte hobbinak, szórakozásnak indult, most az életstílusává vált.

 
Fotó: Zsibi.com

Noémi Szegeden nemzetközi tanulmányokat folytat, utána diplomatapályára készül. A tanulmányai mellett azonban most nagyon komolyan veszi a Las Vegas-i döntőre való felkészülést.

* Minden kislánynak az az álma, hogy egyszer szépségkirálynő lesz. Ez rád is igaz volt?

— Valójában igen. Hat-hét éves korom óta arról álmodozom, hogy egyszer belőlem is szépségkirálynő lesz. Persze kislányként úgy gondoltam, hogy a királynőknek trónjuk van, és naphosszat ott ücsörögnek. A valóság azonban nagyon más. Szerencsésnek gondolom magam, hiszen teljesült az álmom. Szerencsés vagyok abban a tekintetben is, hogy a környezetem, a szüleim mindvégig támogattak. Úgy voltak vele, hogy bármivel foglalkozhatok, csak az iskolát ne hanyagoljam el. A családom nagyon büszke rám, és meglepetésemre az ismerőseimtől is nagyon sok szeretetet és támogatást kapok.

* Hogyan lesz egy szabadkai lányból szépségkirálynő?

— Úgy, hogy veszi a bátorságot, és elmegy egy szépségversenyre, pontosabban elfogadja a meghívást. Erre egyébként azért kerülhetett sor, mert megnyertem a Csongrád megye szépe versenyt.

* Mikor kóstoltál bele először a szépségversenyek világába?

— 2014 tavaszán részt vettem a Szegedi Tudományegyetem arcszépségversenyén, ahol különdíjas lettem. Ezután következett a Strandszépe, majd a Szeged szépe, végül pedig a Csongrád megye szépe. A Miss International Hungary versenyre ezután érkezett a meghívás. Ez természetesen nem kizárólag meghívásos verseny, jelentkezés alapján is válogatnak be lányokat, mindenkinek egy előválogatón kell jól szerepelnie.

* Miss International Hungary — mit kell tudni róla?

— Az a különlegessége, hogy egyszerre három királynőt választanak, akik három különböző világversenyen képviselik Magyarországot. Megtiszteltetésnek éreztem a felkérést, hogy csatlakozhattam a Miss International Hungary 2017 csapatához. Egy háromhetes felkészülés után — melyen divatbemutatókon vettünk részt, a Brand Art Academy képzésében részesültünk, melynek során szépen beszélni, színpadon fellépni tanítottak bennünket, felhívták rá a figyelmünket, hogy hogyan kezeljük a profilunkat a közösségi hálókon — elkezdődött a „tábor”, melyet leginkább egy valóságshow-hoz tudnék hasonlítani. Egy hotelbe zártak össze bennünket, nem mehettünk sehová, csupán akkor, ha programunk volt, és folyamatosan kamerákkal figyeltek bennünket. Soha nem tudhattuk, hogy milyen programjaink lesznek, nem avattak be bennünket a részletekbe. Ennek az egy hétnek a végén volt a döntő, mely három fellépésből állt: volt egy bikinis kör, egy estélyi ruhás és egy szabadon választott ruhában való megjelenés. Ennek az volt az érdekessége, hogy azt díjazták, vajon ki tudjuk-e választani a személyiségünkhöz leginkább illő ruhát. A verseny további különlegessége volt, hogy nem sorszámoztak bennünket, hanem a városunkat képviselhettük, így én Miss Szabadka voltam. A megmérettetés végén megválasztották a Miss International Hungaryt, a Face of Beauty Hungaryt és a Miss Grand Hungaryt.


Fotók: Zsibi.com

* A szépség belülről fakad, és nyilván ezeken a versenyeken sem csak a külsőt díjazták.

— Természetesen nem csak a külső alapján hozta meg döntését a zsűri. A lányok mind nagyon csinosak voltak, mégsem lehetett mindenkiből királynő. A kisugárzás, a határozottság, a műveltség nagyon fontos volt.

* És megnyerted. Pontosan mit is?

— A Miss Grand International nemzetközi szépségversenyt. Most egy éven át „kezelésbe vesz” a Brand Art Academy, a képzések Budapesten lesznek, és úgyszólván továbbfejlesztenek, azaz megtanítanak még szebben sétálni, beszélni. Remélhetőleg királynőt nevelnek belőlem. Az idén egyébként Las Vegasban lesz a döntő, ott képviselem majd Magyarországot (eredetileg Thaiföldről származik a Miss Grand International). A döntőn több mint kilencven lány vesz majd rész.

* Mekkora áldozatot követel meg egy fiatal lánytól ez a világ, és megéri-e?

— Versenye válogatja. A Miss International Hungary például már a jelentősebb versenyek közé tartozik. Rendszeresen mérték a súlyunkat, odafigyeltek az étkezésünkre, megkövetelték a rendszeres sportot, azt, hogy mindig ápoltan jelenjünk meg, bárhová megyünk is. Azt gondolom, ha valaki ezt szereti csinálni, akkor túl sok áldozatot nem kell hoznia, belefér az ember idejébe, még akkor is, ha iskolába jár. A munka gyümölcse nem marad el. Számomra megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselhetem egy világversenyen.


Kattints a fenti fotóra, és kövesd Pásztor Noémit a hivatalos Facebook-oldalán
 

* Az egyetemen szünetet tartasz, vagy egyidejűleg csinálod majd mindkettőt?

— Muszáj lesz egyszerre mindkettővel foglalkoznom. Szegeden nemzetközi kapcsolatok szakon tanulok, és ez valójában nincs messze attól, amit majd Budapesten, a felkészítésem alatt fogok csinálni. Vizsgaidőszakban mindenképpen az iskolára koncentrálok majd, de szerencsére olyan emberek közé kerültem, akik támogatnak. Hobbinak, szórakozásnak indult az egész, de azok után, hogy időt, bizalmat és pénzt fektetnek majd belém, már komolyan veszem. Az a célom, hogy a Las Vegas-i döntőn is jól szerepeljek.

* Mit tanácsolsz azoknak a lányoknak, akik hasonló pályára készülnek?

— Vannak dolgok, amelyek nem taníthatóak, nem tanulhatóak. Ez vagy megvan az emberben, vagy nincs. De ahhoz, hogy az ember megtudja, ez a valami megvan-e benne, ki kell próbálnia magát, kell az önbizalom, az önismeret.


Kattins az alábbi képre, és tekintsd meg a szerző adatlapját is!
Tomek Viktor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..