home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
„A vajdasági magyarság legnagyobb alakja távozott Pásztor István személyében”
2023.10.30.
LXXVIII. évf. 43. szám
„A vajdasági magyarság legnagyobb alakja távozott Pásztor István személyében”

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárának közös közleménye

Elhunyt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházának elnöke, a vajdasági magyar közösség vezetője, Magyarország Kormányának meghatározó stratégiai partnere és barátja.

Pásztor István egész életével szülőföldjét és közösségét szolgálta. Teljes élete és politikusi pályafutása során a vajdasági magyarság megmaradásáért és megerősítéséért dolgozott. VMSZ elnökként végzett tevékenysége eredményeként a vajdasági magyarság mára a Kárpát-medence legszervezettebb nemzetrészévé vált.

Állhatatos, kitartó munkájával nemcsak a magyarság ügyei, hanem a szerb-magyar kapcsolatok erősítése terén is elévülhetetlen érdemeket szerzett, hidat képezve a két kormány, a két ország, a két nemzet között. A szerb-magyar kölcsönös megbékélés útján tett lépések sorozata Pásztor István személyes szerepvállalása nélkül nem jöhetett volna létre és emelkedhetett volna a térségben példaértékű szintre.

Személyében a magyar nemzet egyik legkarizmatikusabb politikusa távozott közülünk. Politikai éleslátásáról, határozott kiállásáról és szókimondásáról ismert vezető volt, akit az egységes magyarságba vetett hite vezérelt össznemzeti boldogulásunk kérdéseiben. Ezt a meggyőződését őszintén, határozattan és következetesen képviselte minden körülmények között.

A nemzetért végzett fáradhatatlan szolgálata örök példa marad mindnyájunk számára.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes
Potápi Árpád János államtitkár

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..