home 2024. március 01., Albin napja
Online előfizetés
A vajdasági magyar közösség egységes maradt
2016.04.25.
LXXI. évf. 16. szám

A 2016. április 24-ei előrehozott parlamenti, valamint tartományi és önkormányzati választások eredményének végleges ismerete nélkül is látható, hogy a vajdasági magyar közösség egységes maradt, a polgárok nagyszámban vettek részt a választásokon és nem ingott meg a bizalmuk a Vajdasági Magyar Szövetségben.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnökeként ezúton szeretném megköszönni a vajdasági magyar embereknek, hogy megszavazták azt a bizalmat, amely lehetővé teszi a további építkezést, a magyar politikai érdekképviseletet. Függetlenül a végleges eredményektől, amelyek akár 100-200 szavazaton is múlhatnak, a magyar emberek nem maradnak magukra abban a folyamatban, ami az előttünk álló négy évben számos kihívást fog magában hordozni, Szerbiában, a térségben és az uniós csatlakozás folyamatában. Mindezek miatt nagyon fontos, hogy az egyetlen magyar, magát a nemzeti érdekek mentén meghatározó párt, a Vajdasági Magyar Szövetség a folyamatok részese tud maradni.

Szerbiában az elmúlt években mintegy 12-15 ezer magyarral vannak kevesebben. Ezen adat tükrében különösen nagy jelentőséggel bír, hogy a magyar választópolgárok a nemzetileg elkötelezett politikában elért eredmények és az előttünk álló időszak vonatkozásában egyaránt az egyetlen magyar pártnak adták bizalmukat.

A Vajdasági Magyar Szövetség eredménye a párttagok, aktivisták, szimpatizánsok heroikus munkája nélkül nem valósulhatott volna meg, ezért nekik elismerésem és köszönetem fejezem ki a másfél hónapos, becsületes és tiszta kampányért, a méltóságteljes kiállásért és a becsületes módon folytatott mozgósításért.

Az előttünk álló időszakban arra fogunk összpontosítani, hogy partnerkapcsolatokat építve, de csakis a meghirdetett választási program és a magyar érdekképviseletet szem előtt tartva, a legtöbbet hozzuk ki az elért eredményekből, mert csak ez teszi lehetővé, hogy a magyar közösség a gazdasági, szociális és demográfiai mutatók ellenére se forgácsolódjon szét, hanem a szülőföldjén középtávon már látható eredményekkel tudjon megkapaszkodni.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..