home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A tulipános karmester jól hangolt csapata
Tóth Tibor
2014.06.29.
LXIX. évf. 26. szám
A tulipános karmester jól hangolt csapata

Nyolcaddöntő: Hollandia–Mexikó 2:1 (0:0)

Nyolcaddöntő

Hollandia–Mexikó 2:1 (0:0)


Fortaleza, Castelao Stadion, 58 817 néző, vezette: Proenca (portugál)

Góllövők: Sneijder a 88., Huntelaar (11-esből) a 90+4., illetve Dos Santos a 48. percben.

Hollandia: Cillessen – Verhaegh (Depay), De Vrij, Vlaar, Blind, Kuyt – Wijnaldum, Sneijder, N. de Jong (Martins Indi) – Robben, Van Persie (Huntelaar).

Mexikó: Ochoa – Aguilar, F. Rodríguez, R. Márquez, Moreno (D. Reyes), Layún – Herrera, Salcido, Guardado – G. dos Santos (Aquino), Peralta (J. Hernández).

Hihetetlen végjátékban győzte le Hollandia Mexikót, és ezzel a narancsmezesek csapata az első európai válogatott, amely bejutott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe. Az első játékrész a közép-amerikaiaké volt, de Layún, Herrera, Salcido és Dos Santos helyzetei is kimaradtak. A második félidőben ott folytatták az aztékok, ahol az elsőben abbahagyták, Dos Santos szerzett labdát, majd 23 méterről kilőtte a bal alsót. Az oranje lassacskán felébredt, ám De Vrij szöglet utáni helyzeténél Ochoa bizonyította klasszisát és belekapott a labdába, mely előbb a bal oldali kapufára, majd a mezőnybe pattant. A tempóváltás eredménnyel járt és két perccel a vége előtt Sneijder 15 méteres kapáslövéssel egyenlített. A 94. percben Robbennel szemben harmadszor szabálytalankodtak a mexikói védők a tizenhatoson belül, Proenca ezúttal büntetőt ítélt, amit Huntelaar értékesített. A mexikóiak sorozatban hatodik alkalommal estek ki a legjobb tizenhat között.

A nyitókép Szalai Attila karikatúrája

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..