home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A további együttműködés jegyében - Szabó Attila felvételei
(T. T.)
2011.10.05.
LXVI. évf. 40. szám
A további együttműködés jegyében - Szabó Attila felvételei

Az ünnepélyes megnyitóKúla és Kalocsa több éve testvérvárosi kapcsolatokat ápol egymással. A közelmúltban a magyarországiak látogattak el a közép-bácskai városba a birkapaprikás-főző verseny alkalmából, az elmúlt hétvégén pedig az önkormányzat meghívására a kúlai küldöttség tette tiszteleté...

Az ünnepélyes megnyitó

Kúla és Kalocsa több éve testvérvárosi kapcsolatokat ápol egymással. A közelmúltban a magyarországiak látogattak el a közép-bácskai városba a birkapaprikás-főző verseny alkalmából, az elmúlt hétvégén pedig az önkormányzat meghívására a kúlai küldöttség tette tiszteletét Kalocsán, a 22. alkalommal megrendezett Paprikafesztiválon. A vajdaságiakat Željko Kovač, a kúlai kkt elnöke, Valka Károly, a kkt alelnöke, a VMSZ kúlai körzeti szervezetének elnöke, Goga Zsolt, a Népkör MMK elnöke, valamint Varagić Gabriella és Jut József, a VMSZ sziváci és kúlai helyi szervezeteinek elnökei képviselték. A délvidéki delegáció építő jellegű eszmecserét folytatott Semlyén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Bagó Zoltánnal, az Európa Parlament képviselőjével.

Jól termett az idén a paprika

A kétnapos fesztivál a kézművesvásár megnyitásával vette kezdetét, majd szüreti felvonulás következett, a pénteki napot pedig Kovács Kati koncertje zárta. A Paprikafesztivál hivatalosan szombaton nyílt meg, majd elkezdődött a Paprikás ételek 15. főzőversenye. A délvidéki küldöttséget képviselő sziváci csapat különdíjban részesült. A hagyományok szerint ,,Paprikalovag''-okat is avattak ezen a napon, de nem maradhatott el a folklórműsor és a Paprikakirálynő megválasztása sem. A fesztivált Wolf Kati, Janicsák Veca, Király L. Norbert és Vastag Csaba könnyűzenei koncertjei zárták. Valka Károly, a kúlai küldöttség vezetője elmondta, hogy a két község baráti kapcsolatai egyre mélyülnek, s hogy a kulturális és sportkapcsolatok bővítésén kívül a gazdasági kapcsolatok elmélyítésére is lépések történtek immár: egy ideje a kúlaiak paprikát szállítanak Kalocsára. A két község együttműködése tovább folytatódik, céljuk az európai uniós pályázatokon és projektumokban való közös részvétel, valamint a gazdasági kapcsolatok további fejlesztése.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..