A törökkanizsai közösségépítők

A törökkanizsai közösségépítők

A Tisza virágzása és a nyár kezdete apropójából június 21-én ötödször tartották meg Törökkanizsa napját. Ebből az alkalomból a helyi színházteremben ünnepi ülést rendezett a községi képviselő-testület.

— Isten hozta önöket ebben a gazdag múltú és remélhetőleg szebb jövő elé néző Tisza-parti városkában, ahol csend és béke, barátságos emberek, illatozó hársfák fogadják az ide látogatókat — kezdte beszédét Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke, majd hozzátette: — Június 21-én egy nagy család tagjaiként találkozunk, visszapillantunk az elmúlt időszakra, mérlegeljük mindazt, amit sikerült elérnünk, valamint azokat a teendőket és célokat is, amelyek megrekedtek az elképzelés, a kívánság szintjén.

Az egybegyűlteket Dragan Bajić polgármester is köszöntötte, és kiemelte, gazdasági szempontból nehéz év áll a község mögött, sok gondot sorolhatna fel, mégis inkább azt helyezi előtérbe, hogy az önkormányzat nagy figyelmet fordít a fiatalokra, a jövő nemzedékére.  A díszülésen évről évre kitüntetik azokat, akik az oktatás, a művelődés, a hitélet, a sport, az egészségügy, a mezőgazdaság, valamint az önkéntes munka területén életükkel és tevékenységükkel kiemelkedő példát mutatnak, illetve hozzájárulnak a közösség boldogulásához, fejlődéséhez. Az idei emlékplakettet dr. Vasilije Krestić akadémikus, László Sándor, az Újvidéki Színház volt igazgatója, Momić Éva tanítónő, Dušanka Tomić, a törökkanizsai könyvtár igazgatója, dr. Tomas Valter, a helyi kórház szakorvosa, Szabó Károly mezőgazdasági termelő, a szerbkeresztúri Zmaj dzsúdóklub és a törökkanizsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület érdemelte ki. A község napján tízezer dináros pénzjutalomban részesültek az általános és a középiskola, valamint a zeneiskola legkiválóbb tanulói. Az elismerés átvételére huszonhat diákot szólítottak a színpadra.

Az alkalmi műsorban fellépett a Tiszagyöngye és a Banat művelődési egyesület népdalkórusa, valamint Ivan Bičkei és Szemerédi Krisztián versmondó.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A törökkanizsai közösségépítők
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2020.05.27.
  • LXXV. évfolyam 21. szám
A törökkanizsai közösségépítők
Bánáti Újság
Facebook

Támogatóink