home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
A tordaiakkal ünnepeltünk
(Tha)
2006.05.17.
LXI. évf. 20. szám
A tordaiakkal ünnepeltünk

A tordaiak kiváncsiak voltak ránkA falunap és a templombúcsú alkalmából, amely az idén egybeesik az újratelepítés 230. évfordulójával, a Hét Nap és a Bánáti Újság élőújságot tartott Tordán. Mondhatni, hogy immár hagyományosan, mert szerkesztőségünk a helybeliek ünnepe keretében az utóbbi év...

A tordaiak kiváncsiak voltak ránk

A falunap és a templombúcsú alkalmából, amely az idén egybeesik az újratelepítés 230. évfordulójával, a Hét Nap és a Bánáti Újság élőújságot tartott Tordán. Mondhatni, hogy immár hagyományosan, mert szerkesztőségünk a helybeliek ünnepe keretében az utóbbi években rendszeresen vendégeskedik a bánsági faluban.
A műsor előtt a Tűzoltóotthonban megnyílt a helybeli Gyöngyvirág kézimunkacsoport kiállítása, amelyre a törökbecsei Bokréta, a beodrai Piros Rózsa csoport és az udvarnoki nőegyesület ügyes kezű hölgyei is elvitték a munkáikat. A művelődési otthon előcsarnokában képzőművészeti tárlatot láthattak az érdeklődők, a pannókon Torda múltját mutatták be a szervezők régi fényképek és dokumentumok felvonultatásával, de ott voltak Szalai Attilának, lapunk karikaturistájának az alkotásai is.
A szép számban összegyűlt közönséget Dobai János polgármester köszöntötte. Elmondta, hogy a falunap alkalmából öntözőrendszert adnak át, amely 430 hektár öntözését teszi lehetővé, elkészült a sportöltöző, megkezdődik a kábeltévé bevezetése és remélhetőleg hamarosan háztartási gázt is kap a település. Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője arról beszélt, hogy a hatvanéves Hét Nap sohasem hanyagolta el a Bánságot, hiszen nagyon fontosnak tartja, hogy foglalkozzon a szórványban élő magyarság gondjaival. Újságíróink közül fellépett Tóth Tibor és Kovács Nándor, valamint a vendégeink: Bogdán József törökkanizsai plébános, a pápai kápolna lelkésze, a Szeged--Csanád Székeskáptalan tiszteletbeli kanonokja és Kónya Sándor előadóművész (Csóka) a hetilapunkhoz kötődő személyek megzenésített verseivel. Bemutatkozott a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesület legfiatalabb és legnépesebb tánccsoportja (csoportvezetőjük Bagdal Zsolt és Mihályfi Zsolt), a középső csoport Manga József irányításával, az Izgága gyermekkórus, akikkel Nagy Szabina foglalkozik, valamint a nótaénekesek: Ember Flórián, Nyerges Ármin, Rice Rebeka és Nagy Szabina. A jelenlevők tapsolhattak még a muzslyai Mazsorett tánccsoportnak (koreográfusuk Balázs Viktória), az újvidéki Guzsalyas énekegyüttesnek és Micsik Béla citerásnak. A műsort Tóth Lívia, a Hét Nap munkatársa, a Bánáti Újság szerkesztője vezette. A jól sikerült és hangulatos élőújság végén gazdag tombola vérta a nézőket, legszebb darabja a nemrégiben elhunyt Fejes István festőmóvész faragott Házi áldása volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..