home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
A topolyai Ozorák család küzdelme a nevelt lányukért
2023.10.09.
LXXVIII. évf. 40. szám
A topolyai Ozorák család küzdelme a nevelt lányukért

„Az Ozorák család nevében fordulok önökhöz. Martinát 9 napos kora óta nevelik, mint nevelőszülők, tisztességben, szeretetben. Sajnálatos módon 4 év után a szociális központ el akarja helyezni őt egy másik családnál. Ozorákék küzdenek a kislányért, szeretnék örökbefogadni, de ezt nem teszik számukra lehetővé. (…) Az Ozorák család hétfő reggelig kapott haladékot, hogy a kislányt leadják a topolyai szociális központban. A polgárok önszerveződésbe kezdtek és hétfőn reggel 7 órakor gyülekeznek a topolyai szociális központ előtt” – ez állt többek között abban a levélben, amelyet több más tájékoztatási eszköz mellett szerkesztőségünk is megkapott.

A topolyai Ozorák házaspár négy évvel ezelőtt vált az akkor 9 napos Martina nevelőszüleivé, és habár szerették volna, a köztük lévő nagy korkülönbség miatt – a törvény szerint az örökbefogadó legfeljebb 45 évvel lehet idősebb az örökbefogadott gyermeknél –, nem fogadhatták örökbe a kislányt. Ennek ellenére azt remélték, hogy 18 éves koráig velük lehet. Most a szociális központ örökbe akarja adni a gyermeket, de egy másik családnak. 


Fotó: Pannon RTV  

Az Ozorák házaspár, Erika és Sándor szerint ez most már negatív hatással lenne a kislány életére, és bíznak benne, hogy a hivatalos ügyintézés nem tesz a gyermek érdekei ellen. Mint mondják az eljárás során figyelembe kellene venni azt a szakvéleményt is, amely szerint súlyos lelki törést okozhat a kislány életében, ha kiszakítják a szerető környezetéből.

Mintegy százötven polgár vett részt hétfő reggel a topolyai Szociális Védelmi Központ épülete melletti téren megtartott tüntetésen, amelyet azzal a céllal hirdettek meg a közösségi médiában, hogy támogatásukról biztosítsák az Ozorák családot. Az összejövetelre azután került sor, hogy szombaton este szociális munkások és rendőrök jelentek meg a házuknál, hogy elvigyék a gyereket. Az egybegyűltek aláírásgyűjtésbe kezdtek a család és a kis Martina érdekében.  A házaspár ügyvédei azt mondják, érdemes harcolni, mert van megoldás, és még nem kell biztosra venni, hogy elveszítik a gyereket.
A Szociális Központ dolgozói nem jelentek meg a rendezvényen, de egy közleményben tudatták az újságírókkal, hogy az Ozorák házaspár nem fogadhatja örökbe a kislányt, ezért más szülőket keresnek az örökbefogadáshoz.

Forrás: Magyar Szó, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..