home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A tizenegyesrulett győztese: Costa Rica
Tóth Tibor
2014.06.30.
LXIX. évf. 27. szám

Nyolcaddöntő: Costa Rica–Görögország 1:1 (0:0), tizenegyesekkel 5:3

Nyolcaddöntő: Costa Rica–Görögország 1:1 (0:0), tizenegyesekkel 5:3

Recife, Pernambuco Stadion, 41 204 néző, vezette: Williams (ausztrál)

Góllövők: Ruiz az 52., illetve Papasztathopulosz a 90+1. percben. A büntetők értékesítői: Borges, Ruiz, González, Campbell, Umana, illetve Mitroglu, Hrisztodulopulosz, Holebasz. 

Costa Rica: Navas – G. González, Umana, Duarte, Gamboa (Acosta) – J. Díaz,  Borges – Tejeda (Cubero), Ruiz, Bolanos (Brenes,) – J. Campbell.
Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Papasztathopulosz, Manolasz, Holebasz – Karagunisz, Maniatisz (Kacuranisz), Szamarisz (Mitroglu) – Szalpingidisz (Gekasz), Szamarasz, Hrisztodulopulosz.

A görögök már a kiesés szélén voltak, de mint már annyiszor, a szerencse ezúttal is melléjük pártolt. Legalábbis a büntető rúgásokig, ott azonban Gekasz hibázott és ezzel Costa Rica került a legjobb nyolc közé. Az 52. percben Ruiz okos góllal szerzett vezetést a közép-amerikaiaknak, pár perc múlva pedig akár meg is növelhették volna előnyüket Campbellék, de Toroszidisz kezezését az ausztrál bíró nem észlelte. Ezt a szituációt megúszták a hellének, sőt hatalmas esélyt kaptak az egyenlítésre, amikor Duarte a 66. percben teljesen feleslegesen szabálytalankodott a középpályán, és a játékvezető jogosan kiállította. A görög nyomás a 90+1. percben ért góllá, amikor Gekasz lövését Navas még kiütötte, Papasztathopulosz azonban a hálóba talált. A hosszabbítás nem hozott gólt, majd jöhetett a tizenegyesrulett: Gekasz lövését védte Navas, és ezzel Costa Rica története során először került egy világbajnokságon a legjobb nyolc közé, ahol Hollandiával mérkőzik.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..