home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A tetten ért tolerancia
Zséli Ágnes
2022.01.11.
LXXVII. évf. 1. szám
A tetten ért tolerancia

Hatvan kreatív alkotás érkezett arra a fotópályázatra, amelyet immáron harmadik alkalommal szervezett meg a törökbecsei Teleház Polgárok Egyesülete. A gyermek- és ifjúsági megmozdulást a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.

A tetten ért tolerancia című fotópályázat korlátlan lehetőséget nyújtott az általános iskolás diákoknak és a középiskolásoknak arra, hogy a fénykép által bemutassák az együttműködést, a kölcsönös megértést, a barátságot vagy akár a természetben tapasztalható toleranciát. A pályázatra Törökbecsén kívül Óbecséről, Nagybecskerekről, Muzslyáról, Torontáltordáról, sőt Ürményházáról is érkeztek munkák, melyeket szakmai, tematikai szempontból Polák Fehér Ágota pedagógus, Takarics Elvira, a Rákóczi Szövetség törökbecsei ifjúsági szervezetének tagja, valamint Báló József fényképész bírált el. A nyerteseket három kategóriában rangsorolták. A legjobb alkotások készítői dicsérő oklevelet kaptak, valamint számítógépes eszközökkel jutalmazták a kreativitásukat.

Báló Bordás Gizella, a törökbecsei Teleház Polgárok Egyesületének vezetője elmondta, aktivitásaik a közösség további erősítését, a tolerancia fejlesztését segítik. Hozzáfűzte, a cél, hogy a gyerekek, fiatalok megtanulják elfogadni egymást, tudjanak együttműködni, viszont semmiképp sem szabad a másságot kizáró oknak tekinteniük.

— A gyerekek között egyre gyakrabban jelenik meg az agresszivitás, hiszen a bezártság miatt nem tudnak szocializálódni. Éppen ezért szerveztünk szocializációs és toleranciafejlesztő műhelymunkákat is. Pályázatunkra igazán jó alkotások érkeztek. Voltak, akik a toleranciát a kétnyelvű utcanévtáblákban, az emberek közötti viszonyban, a kézfogásban vagy akár a természet csodálatos világában találták meg, ahol a különböző dolgok békésen megmaradnak egymás mellett. A munkák azt sugallják, hogy segítsük egymást.

A tetten ért tolerancia című fotópályázatra benevezett kevésbé sikeres fiatalok vigaszdíjat kaptak. Mindazoknak pedig, akik nem tudtak eljutni a díjátadó rendezvényre, az ajándékot a dicsérő oklevéllel együtt a Teleház Polgárok Egyesületének jóvoltából postázzák majd.

A fotópályázat eredményei

Alsós korosztály: 1. Tóvízi Edvin (Ürményháza), 2. Barbul Heléna (Törökbecse), 3. Radics Zsanett és Schröder Lenke (Törökbecse).

Felsősök: 1. Bárány Petra (Óbecse), 2. Horváth Rudolf (Törökbecse), 3. Farkas Larissza (Óbecse).

Középiskolások: 1. Mezei Áron (Nagybecskerek), 2. Sági Eléna (Torontáltorda).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..