home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A test a lélek keresztje
HORVÁTH Emma
2014.04.23.
LXIX. évf. 17. szám
A test a lélek keresztje

Nemes Fekete Edit keramikusművész Keresztút ihlette alkotásaiból április 16-án nyílt kiállítás a palicsi könyvtárban. A megnyitón közreműködött Gordana Petkov és Rizsányi Attila versmondó

Gondolatok Nemes Fekete Edit Keresztútjairól

Mikor kimondom ezt a szót: változatok, a zene jut eszembe. A játék jut eszembe.
Lehetőségek jutnak eszembe, amelyeket a téma magában rejt. Az öröm jut eszembe, mikor a kéz gyöngyökkel babrál, s próbálja ilyen vagy olyan sorrendben felfűzni őket.
Mikor Nemes Fekete Edit első rajzsorozatát a Keresztútról a 90-es évek elején megalkotta, majd a másik kettő és a kollázsok követték, a legtudósabb kísérletezést éreztük a lapokon. A cél: megragadni és ábrázolni a tragikus eseménysor hullámverését.
A kiállítás anyagából áttételesen kapcsolódik ide a négy kerámiaszobor, amely mintegy csendben őrködik a rajzok vonalainak hálói fölött.
A nagyhéten a szokásosnál talán még nyitottabb szívvel közeledtünk ehhez a nem mindennapi kiállításhoz, mely végső soron tükrözi a művész és a téma egymásra találását.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..