home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A tenni akaró közösség ünnepe
Tóth Lívia
2015.08.04.
LXX. évf. 30. szám
A tenni akaró közösség ünnepe

Falunapot ünnepeltek Hódegyházán — Mottó: „Ne azt keressétek, ami széthúz és megoszt benneteket, hanem azt, ami összeköt.” (Szent Pál apostol)

 

Hódegyházán hatodik alkalommal tartottak augusztus első hétvégéjén falunapot. Az esemény motoros találkozóval kezdődött, majd másnap halászléfőző-versennyel és ünnepi műsorral folytatódott.

A rendezvényen többek között részt vett Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Pék Zoltán, szerbiai parlamenti képviselő, Balázs Ferenc, Csóka község polgármestere, valamint Bordány és Máriafölde testvértelepülések képviselői.

Az egybegyűlteket a szervevők nevében Sós István, Hódegyháza helyi közösségének elnöke és Balázs Ferenc köszöntötte. A község elnöke elmondta, ebben az évben két nagyobb beruházás várható a településen: szeptemberben folytatódik az aszfaltozás és új harang kerül a temetőbe.  

A helybeli óvodások és iskolások énekeltek, verset mondtak, táncokat adtak elő. Fellépett: Bogdán Csorba Kata, Szokol Zsanett, Szemerédi Emese, Repecki Dominik, Vastag Margaréta, Szokol Viktor, Vastag Hédi, Tóth Nikoletta, Mihók Boglárka, Piri Enikő, Tóth Violetta, Szokol Zsuzsanna, Tóth Evelin,  Gönci Kyara, Mihók Blanka. A programban bemutatkozott a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Barna Gesztenye és Pöngettyű citeracsoportja, a Rákóczi férfikórus, a tiszaszentmiklósi Sóvirág vegyes kórus, a Tisza menti Gyermek Filharmónia Csányi Zoltán zenetanár vezetésével, valamint a csókai Apró János gitáros-énekes.

A III. Nemzetközi Halászléfőző-versenyen mintegy harminc csoport mérte össze tudását, köztük a Magyar Szó és a Hét Nap újságíróiból álló Hét Szó csapat is. Az első helyezést a tiszaszentmiklósi helyi közösség érte el, második lett a hódegyházi Karika keszeg csapat Szokol Csaba irányításával, harmadik a csókai kommunális vállalat csapata.  A vándorserleg a tavalyi tulajdonosánál, a padéi Innovációs Központ képviselőinél maradt. A legszebb sátorért járó díjat a Karika Keszeg érdemelte ki. Mivel a hódegyházai Lila akác csapat fennállásának ötödik évfordulóját ünnepelte, Balog Gorán, a zsűri elnöke különdíjat adott át nekik.    

A nagy hőség ellenére sokan jelentkeztek a kispályás foci, a kötélhúzó- és a kéznyomó bajnokságra is.  A legkitartóbbakat este utcabál várta.


Horváth Zsolt felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..