home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A temerini búcsú ünnepe és közösségi találkozó Karácson Tibor atyával
2023.02.13.
LXXVIII. évf. 6. szám
A temerini búcsú ünnepe és közösségi találkozó Karácson Tibor atyával

Szép hétvégét tudhatunk magunk mögött, amelynek a szerbiai Mária Rádió magyar szerkesztősége is részese volt, ugyanis február 11-én, Szűz Mária Lourdes-i jelenésének ünnepén, a temerini Lourdes-i Boldogasszony tiszteletére épített millenniumi emléktemplom a búcsúját ünnepelte.

Az idei évben Karácson Tibor atya, az erdélyi Mária Rádió műsorigazgatója, valamint Lukovits Milán OFM atya, a magyarországi Mária Rádió műsorigazgatója is ellátogatott Temerinbe.

A szentmise előtt dr. Horváth Endre atya, a szerbiai Mária Rádió lelki asszisztense és a műsorigazgató atyák  kellemes társalgás keretében a Mária Rádió evangelizációs lehetőségeiről beszélgettek a jelenlevő papsággal. A találkozás remek lehetőséget adott arra, hogy a magyar nyelvű Mária Rádiókat képviselő atyák betekintést adjanak a Mária Rádió mindennapjaiba, bízva abban, hogy minél többen csatlakoznak ehhez a misszióhoz.

Az ünnepi szentmisét Lukovits Milán ferences atya mutatta be, a szentbeszédet Karácson Tibor atya mondta, amelyet szerkesztőségünk élőben közvetített.

Ezúton is köszönetet mondunk dr. Szőllősi Tibor atyának és a vajdasági atyák közösségének, hogy szeretettel fogadták a magyar nyelvű Mária Rádiók képviselőit, teret adva annak a sokszínű lehetőségnek, amelyet igyekszünk megvalósítani az éter hullámhosszán keresztül.

Az ünnephez kötődően február 12-én szerkesztőségünkbe látogatott Karácson Tibor atya, az erdélyi Mária Rádió műsorigazgatója. Tibor atyával való találkozás bátorítást, megerősítést adott a jelenlévő közösségnek és útravalót is egyben a Mária Rádió küldetéstudatában, hiszen éltetjük a Mária Rádiót az év minden napján, de milyen jó, hogy nem vagyunk egyedül, hiszen Isten nélkül mindez nem lehetséges! Fontos, hogy velünk vannak a hallgatók, az imacsoportok, az önkéntesek, a munkatársak, a barátok, a jótevők, a támogatók. Az idős, ágyhoz kötött hallgatók, a munkába siető testvérek, egyszóval mindenki, aki nyitott Isten Igéjének a befogadására. Erre a bizonyíték a sok ima, amelynek hatását számtalanszor megtapasztaljuk. Jó érzés tartozni a Mária Rádió közösségéhez, hiszem azt, hogy ezzel sokan így vagyunk.

Hálásak vagyunk a mögöttünk álló eseményekért is és bizakodva tekintünk a jövő felé, mert érdemes kitartanunk és munkálkodnunk, hiszen a világnak szüksége van a Mária Rádióra, különösen ebben a nehéz és kiszolgáltatott világban.

Szabó Réka, a szerbiai Mária Rádió szerkesztő-műsorvezetője

Fotók: A Mária Rádió felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..