home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A te utad is lehet!
Juhász Petra
2023.03.05.
LXXVIII. évf. 9. szám
A te utad is lehet!

Idén három szak közül választhatnak a jövendőbeli egyetemisták a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar kínálatából, ezek pedig az okleveles tanítói, az óvodapedagógus és a kommunikátor — tudtuk meg a Kar szombaton tartott nyílt napján. A szervezők, mint minden évben, idén is Vajdaság egész területéről várták a végzős középiskolásokat és szüleiket. A programban csapatépítő játékok, általános tájékoztatás és a szakok bemutatása szerepelt.

Barta Zsaklina Péterrévéről érkezett a nyílt napra. Elmondta, leginkább az okleveles tanítói szak érdekli, mivel szeretne a jövőben gyerekekkel foglalkozni. Ismerőseitől már előzőleg tudakozódott az MTTK-ról. Hozzátette, itthon szeretne továbbtanulni.

—Van pár itteni ismerősöm, Zentán is jártam az Eduexpón. Pozitívan állok hozzá, nem fogok csalódni. A közösség fogott meg legjobban, hogy családias a hangulat. Szeretnék itthon maradni, a gyökereimnél.

A középiskolásokat a Kar hallgatói is tájékoztatták. Balázs Zita másodéves az okleveles kommunikátor szakon.

—A nyílt napon több állomás lesz. Bemutatjuk nekik az új termeket, köztük a tornatermet, a citromtermet, a narancstermet és a kommunikátor-termet és a lehetőségeket. A szlogenünket megfogalmazva: MTTK, a te utad!, valóban úgy érzem, amikor idejöttem, egy kicsit haza is találtam. Mindenkinek szívből tudom ajánlani, hogy jöjjönek ide, mert itt egy újabb nagy családra találhatnak. 

A nyílt napot mindig izgatottan várják a karon, mondta el Búzás Brigitta, az MTTK Karrierépítő Központjának tagja.

—A jelentkezők Vajdaság egész területéről érkeznek. Van zentai, becsei, topolyai, sőt egy újvidéki is, aminek nagyon örülünk mindig, mert ez jellemző a Tanítóképzőre, hogy Vajdaság minden részéről vannak hallgatóink. Interaktív, játékos és tájékoztató jellegű programmal készültünk. Mindent megkapnak az érdeklődők, amit a felvételi felkészítőről és a teljes felvételi folyamatról tudniuk kell. Mellette testnevelési, kreatív nyelvi, könyvtári foglalkozások lesznek.

A Zentán szervezett Eduexpo után remek lehetőség megismerkedni a karral Szabadkán. Pintér Krekić Valéria oktatással megbízott dékánhelyettest a felvételi vizsgáról kérdeztük.

—A felvételi rendszer elsősorban a képességi vizsgákat jelenti a tanítók és az óvodapedagógusok számára, illetve felvételiből áll. A képességvizsga beszéd-, zenei- és mozgáskészségből tevődik össze. A felvételi az általános tájékozottság, illetve a magyar nyelv és irodalomra alapoz. A mi intézményünkben kizárólag magyar nyelven folyik az oktatás. A felújított épületünk és a feltételeink, valamint az itthoni ösztöndíjak is adottak ahhoz, hogy a fiatalok itt tanuljanak tovább.

Akit érdekel a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, az alábbi linken: ITT részletes útmutatást olvashat az idei felvételi előkészítő tanfolyamról, ahová készséggel várják a jelentkezőket.

Fényképezte: Juhász Petra

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..