home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
A tartományi vezetőkkel egyeztetett a VMSZ elnöke
2024.07.08.
LXXIX. évf. 27. szám
A tartományi vezetőkkel egyeztetett a VMSZ elnöke

A kormányzati együttműködés fontosságáról, a helyi önkormányzatok fejlesztéséről és a közműprojektek megvalósításáról tárgyalt Újvidéken Juhász Bálint, a Tartományi Képviselőház elnöke és dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke.

Értékelték Szabadka és a tartományi kormány közti partnerségi együttműködést, melynek eredményeként számos sikeres projektet valósítottak és valósítanak meg a közműfejlesztés, a gazdaság, az egészségügy és az oktatás területén is.

A VMSZ elnöke erről a következőket írta a közösségi médiában megjelentetett bejegyzésében: Pásztor István volt Vajdaság AT Képviselőházának leghosszabb ideig tisztségben levő elnöke. Nem egyszerű őt követni ezen az egyébként is nagy felelősséggel járó funkción, mert mint mindenben, itt is magasra tette a lécet. Büszke vagyok arra, hogy Juhász Bálint, a VMSZ Intéző Bizottságának elnöke személyében méltó utódja van!

Dr. Pásztor Bálint Maja Gojkovićtyal, a tartományi kormány elnökével is is tárgyalt ma. A témák között szerepeltek a magyar közösség szempontjából fontos vajdasági fejlesztési projektek és a közös munka megvalósításának részletei. Gojković kiemelte, a vajdasági kormány elsődleges célja a regionális egyenlőtlenségek csökkentése, és támogatni fogják azokat az új kezdeményezéseket, amelyek elősegítik a tartomány gazdasági fejlődését.

Az egyeztetésen szó esett a Magyar Nemzeti Tanács munkájának támogatásáról és a magyar közösséget érintő fontos programokról, amelyek az identitás megőrzésére, a hagyományok ápolására, az oktatás és a kultúra anyanyelven történő fejlesztésére irányulnak.

Forrás: Közlemény, Pannon RTV, Facebook

Fotók forrása: Tartományi Képviselőház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..