home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
A tartományi kormányfő Magyarkanizsán
(o. i.)
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

,,Magyar nyelven szólok Önökhöz, mert meggyőződésem, hogy egy vajdasági politikusnak mindkét nyelvet beszélnie kell. Mi a tartományi kormányban alapvető feladatunknak tartjuk a gazdaság és a mezőgazdaság fejlesztését, valamint az infrastruktúrába való beruházásokat. Azt szeretnénk elérni, hogy az, a...

,,Magyar nyelven szólok Önökhöz, mert meggyőződésem, hogy egy vajdasági politikusnak mindkét nyelvet beszélnie kell. Mi a tartományi kormányban alapvető feladatunknak tartjuk a gazdaság és a mezőgazdaság fejlesztését, valamint az infrastruktúrába való beruházásokat. Azt szeretnénk elérni, hogy az, aki becsületesen dolgozik, az jól éljen. A mezőgazdaság fejlesztése pedig elképzelhetetlen, ha nincsenek jó útjaink, és nem indulhatunk Európa felé mindaddig, amíg a közútjaink életveszélyesek. Ezért hiszem, hogy ez az új bekötőút a legszebb karácsonyi és újévi ajándék a kispiaciaknak -- mondta Bojan Pajtić, a vajdasági kormány elnöke a Kispiac központjában múlt csütörtök délután tartott útavatón. Szerb nyelven folytatta: ez a szalagátvágás szimbolikusan egy olyan nagy akció kezdetét jelzi, mely során Vajdaság egy hatalmas építkezési terület lesz. A rendelkezésre álló 18 milliárd dinárból az elkövetkező négy évben sikerül majd felújítani a tartomány minden iskoláját és egészségházát, kiépíteni és felújítani az úthálózatot.
Magyarkanizsa község polgármestere, Körmöci Károly azt mondta a kispiaciaknak, hogy a mintegy 6 kilométeres SzabadkaKispiaci bekötőútnak a megépítésével elkezdődött egy beruházási ciklus, amely során 400 millió dinárt fektetnek be az úthálózat felújításába. Ebben az összesen 14 útszakasz felújítását előirányzó községi programban is benne lesz Kispiac -- kiszélesítik a Kishomoktól a település központjáig vezető keskeny utat. ,,Álmodni jó, álmodni szabad, de az igazi boldogság az, ha az álmok meg is valósulnak -- mondta. A kispiaciak, akik 40 éve várnak erre az útavatóra, rövid alkalmi műsorral kedveskedtek a vendégeknek: Bojan Pajtićnak és munkatársainak, Slobodan Milosavljevićnak (Szerb Gazdasági Kamara) és munkatársainak, Körmöci Károly polgármesternek, Maráci Nándor alpolgármesternek és munkatársaiknak. Ezt követően a vendégek megtekintették az őket köszöntő Bíró Lászlónak, a helyi közösség elnökének a magángazdaságát.
A belgrádi és újvidéki vendégek és kanizsai házigazdáik egyébként előbb Magyarkanizsán, a városházán tartottak megbeszélést, majd a martonosi útkereszteződésnél felavatták 30 millió dinárból kiépített úgynevezett Eperfás utat. A kispiaci útavatást követően este a program ismét a magyarkanizsai városházán folytatódott: a Demokrata Párt választási promóciójával.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..