A tartomány ötszáz rászoruló gyermek pihenését és gyógyulását támogatja
2022.06.23.
LXXVII. évf. 25. szám
A tartomány ötszáz rászoruló gyermek pihenését és gyógyulását támogatja

9 millió dinárt különített el mai ülésén a Tartományi Kormány a Vajdasági Vöröskereszt programjára, mely mintegy ötszáz, szociálisan hátrányos helyzetű családból származó gyermek hétnapos pihenését és gyógyulását segíti elő Vajdaság Autonóm Tartományból.

A nyári vakáció alatt a gyerekek a Vajdasági Vöröskereszt palánkai, verseci és monostorszegi üdülőhelyein szállnak meg, ahol kreatív és oktató műhelyeket szerveznek számukra. A műhelymunkák témái a többi közt az embercsempészet elleni védekezés, az egészségmegőrző és preventív tevékenységek megismerése, az oktatás előnyei a gyermekek megerősítése érdekében. A résztvevők elsajátítják az elsősegélynyújtó alapismereteket, de a program hangsúlyosan a szocializációról és a szolidaritásról szól.

A tervek szerint a vajdaságiak mellett Koszovó és Metohija területéről is érkeznének gyermekek.

A Tartományi Kormány pénzéből felújították és felszerelték a Vöröskereszt létesítményeit és a hátrányos helyzetű családok gyermekei számára fenntartott üdülőhelyeket: Palánkán, Versecen és Monostorszegen.

Az ülésen döntés született arról is, hogy 1,6 millió dinárral támogatják a Vajdasági Vöröskereszt háromnapos oktatását, melyen különböző tevékenységi területekről érkező önkéntesek vesznek részt.


Forrás és fotók: Vajdaság Autonóm Tartomány, Tartományi Kormány

Fordította: Tancsik Richárd

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Közlemény rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..