home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
A tanítóképző hazatérésének napján
(o. i.)
2006.10.18.
LXI. évf. 42. szám
A tanítóképző hazatérésének napján

- Szabó Attila felvételeSzabadka, 2006. október 16. - délután négy óra. A Strossmayer utca 11. szám, a Sárgaház előtt ünnepség zajlik: a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar ünnepélyes megnyitója. Az új intézmény bejárata előtt dr. Jeges Zoltán, tartományi oktatási és művelődési titká...

- Szabó Attila felvétele

Szabadka, 2006. október 16. - délután négy óra. A Strossmayer utca 11. szám, a Sárgaház előtt ünnepség zajlik: a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar ünnepélyes megnyitója. Az új intézmény bejárata előtt dr. Jeges Zoltán, tartományi oktatási és művelődési titkár, Gémesi Ferenc, a Magyar Köztársaság Miniszterelnöki Hivatalának nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkára, majd Radmila Marinkoviæ Neduèin, az Újvidéki Egyetem rektora mondott alkalmi beszédet. Az épület bejárati ajtajában a szalagot a rektor asszony és Gémesi Ferenc vágta át. A frissen tatarozott épületszárny zsúfolásig megtelt dísztermében prof. dr. Káich Katalin, a tanítóképző kar megbízott dékánja üdvözölte a vendégeket: Gémesi Ferenc szakállamtitkárt, Petróci Sándort, a HTMH megbízott vezetőjét, Tápi Lajost, a MK szabadkai főkonzulátusának vezető konzulját, Iva Aranjošt Horvátország szabadkai konzulátusának konzulját, dr. Korhecz Tamást, a tartományi kormány alelnökét, Bunyik Zoltánt, a tartomány korábbi oktatási titkárát, Jeges Zoltánt, a jelenlegi titkárt, Kucsera Gézát, Szabadka polgármesterét, Zoran Prèiæet, az Észak-Bácskai körzet vezetőjét, Radmila Marinkoviæ Neduèin rektor asszonyt, Józsa Lászlót, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Kasza Józsefet, a VMSZ elnökét, a tanítóképző egykori és mai dolgozóit, a hallgatókat. Káich Katalin üdvözlő szavai után Jeges Zoltán átadta a megbízott dékánnak az intézmény működéséről szóló végzést, majd Kucsera Géza polgármester és Józsa László, az MNT elnöke mondta el gondolatait a tanítóképző hazatérése, újkori honfoglalása napján. Az eseményről következő számunkban bővebben is beszámolunk.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..