home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A támogatásokról dönt ma a kormány
Szerbiai RTV
2021.04.15.
LXXVI. évf. 15. szám
A támogatásokról dönt ma a kormány

Az állampolgárok és a vállalkozások támogatásáról szóló négy rendeletről dönt ma a Szerb Kormány - mondta Siniša Mali pénzügyminiszter a Szerbiai RTV-nek.

Áprilisban a munkáltatók a minimálbér felének megfelelő összeget kapják majd, és ugyanennyi összeget fognak kapni májusban és júniusban is. A 18. életévüket betöltött szerb állampolgárok májusban és novemberben 30-30 eurót kaphatnak. Aki igényelni szeretné, az április 28-a és május 15-e között regisztrálhat online, május 5-étől pedig megteheti ezt egy erre a célra létrehozott hívóközponton keresztül is. A nyugdíjasok szeptemberben további 50 eurós támogatást fognak kapni, nekik és a szociális segélyben részesülőknek nem kell regisztrálniuk. A regisztrált munkanélkülieket júniusban 60 euróval segítik. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy a független művészek két teljes havi minimálbérnek megfelelő összeget kapnak.

Mali hozzátette, hogy a mai nap folyamán fog a kormány a Vedd el a számlát és nyerj! elnevezésű nyereményjátékról is tárgyalni, melynek első fordulója május 15-én indul. A nyeremények között 16 lakás és 60 darab Fiat 500L típusú autó szerepel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..