home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A szülők az iskola vezetőinek a felfüggesztését és a tanév befejezését kérik
2023.05.22.
LXXVIII. évf. 20. szám
A szülők az iskola vezetőinek a felfüggesztését és a tanév befejezését kérik

A szülők a tragikus kimenetelű belgrádi iskolai lövöldözés kapcsán levelet küldtek az oktatási minisztériumnak. Ebben az áll, hogy a Vladislav Ribnikar általános iskola igazgatója személyesen is felelős a tragikus történések miatt, valamint a későbbiekben sem bánt megfelelően sem a diákokkal, sem a szülőkkel. Azt kérik, hogy a nyomozás végéig ne csak őt, hanem az iskolapszichológust és a pedagógust is függesszék fel.

A szülők a korábbi követeléseiket is megismételték a levélben, hogy megfelelően tájékoztassák őket arról, pontosan mi történt a lövöldözéskor, hogyan büntetik meg a felelősöket és kik hozták nyilvánosságra a gyerekek névsorát.

A hírek szerint május 22-én, hétfőn megkezdődik a tanítás a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. A belügyminisztérium bejelentette, hat rendőr felügyel majd az oktatási intézményben minkét váltásban.

Mintegy 150 szülő viszont azt kéri, hogy az intézményben május 3-ával, a lövöldözés napjával bezárólag fejeződjön be az iskolaév. Azt hangoztatják, minden, ami azután történt, csak kísérlet arra, hogy erőszakosan helyreállítsák a normális rendet. Arra hivatkoznak, hogy a szakértők szerint a tanulókat olyan trauma érte, amelyen nem segít, ha visszatérnek a tetthelyre.

Forrás: Tanjug, Szerbiai RTV, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..