home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A szeretet ünnepének időtálló üzenete
Martinek Imre
2024.01.06.
LXXIX. évf. 1. szám
A szeretet ünnepének időtálló üzenete

Kalendáriumilag ugyan már jócskán mögöttünk a dátum, a reá hangolódások és készülődések, illetve az akkortájt megtapasztalt gesztusok üzenete töretlen fénnyel világít a körülöttünk egyre sűrűsödő sötétségből.

Múltvallató, ámde a jövőbe is határozottan mutató jegyzetünk ezen kiadása Budapesten, a budai református gyülekezet Szilágyi Dezső téri református templomában kezdett formálódni. Naptárilag a téli napforduló előestéjén, az úrjöveti szent várakozás nagy idejében. 2023. december 22-én.

Az ünnepi alkalom áhítatát („A nép, a mely sötétségben jár vala, lát nagy világosságot; a kik lakoznak a halál árnyékának földében, fény ragyog fel fölöttük!” Ésa. 9,2) nt. Molnár Péter lelkipásztor tartotta, majd pediglen a Tabulatúra régizene-együttes ünnepi koncertje következett. Jótékonysági, melynek összegyűlt adományait a szervezők alkalmasint Kárpátaljára juttatják át: a Nagydobronyi Református Líceum magyar nyelvű oktatásának támogatására, valamint a Szernyei Roma Református Gyülekezet súlyosan beteg főgondnokának egészségügyi kezelésére.

Az est háziasszonya a szabadkai származású Póka Éva (1956) Kölcsey-díjas színművész volt, akitől a hangverseny utáni kötetlen társalgás perceiben egy újabb invitációt is átvehettünk. Konkrétan a 2024. esztendő kikelet havának harmadik harmadára vonatkozólag, amikor — ha az Úrnak is így lészen akaratja — a Leányfalusi Szekér Színház újra a Vajdaságba látogat.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..