home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A szerelem nem válogat
Pannon RTV
2021.11.24.
LXXVI. évf. 47. szám
A szerelem nem válogat

Belgrádban megnyitották A híres szerbek és magyarok nagy szerelmei elnevezésű kiállítást Belgrádban. A Köztársaság terén egy héten át lesz látható a tárlat, amelyben érdekes módon ismerkedhetnek meg a látogatók a szerb és magyar történelem kapcsolódási pontjaival.

A kiállítás 5 szerelmi történetet mutat be. A pannók II. Béla magyar király és Ilona szerb hercegnő; Dragutin szerb király és Árpád-házi Katalin; Jovan Dučić és egy magyar grófnő; Mihailo Obrenović fejedelem és Hunyadi Júlia, Milutin szerb király és Árpád-házi Erzsébet szerelmét dolgozzák fel. A tárlatot Agyánszki Máté történész állította össze: 

A kiállítás a lehető legjobb módon hirdeti, hogy a szerb és a magyar nemzet viszonya történelmi csúcson van, illetve, hogy a múltban is voltak olyan pozitív dolgok, amelyek összekötötték a két nemzetet – mondta dr. Pásztor Bálint, a VMSZ alelnöke.

A kültéri tárlatot Goran Vesić, Belgrád alpolgármestere nyitotta meg.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..