home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A szerbiai képviselőház alakuló ülése
Pannon RTV
2024.02.06.
LXXIX. évf. 5. szám
A szerbiai képviselőház alakuló ülése

Ma tartják meg a szerbiai képviselőház alakuló ülését. Várhatóan napirenden szerepel a képviselők mandátumának hitelesítése, a házelnök és a képviselőház alelnökeinek megválasztása, a főtitkár kinevezése, a munkatestületek tagjainak megválasztása, valamint a nemzetközi szervezetek munkájában részt vevő állandó parlamenti küldöttek megválasztása.

A december 17-i választáson részt vevő 18 listából tíz szerzett képviselői mandátumot és lehetőséget a parlamenti munkában való részvételre. A választást a Szerb Haladó Párt Aleksandar Vučić – Szerbia nem állhat meg nevű lista nyerte meg, és összesen 129 mandátumot szerzett. A VMSZ 4434 szavazattal kapott többet, mint a 2022-es választásokon, így egy fővel bővült a frakciójuk, hat képviselőjük lesz.

Fotó: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..