home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A szépek között is a legszebb
MTVA
2014.03.20.
LXIX. évf. 12. szám
A szépek között is a legszebb

Először rendezik meg — hagyományteremtő céllal — a Felvidék Szépe versenyt. A Szabad Újság szervezésének nem titkolt vágya, hogy a megosztott felvidéki magyarságnak igényes, szórakoztató programot nyújtson. A magyar közmédia felkarolta a kezdeményezést, és számos műsorában beszámol a jeles eseményről.

A komáromi Jókai Színház március 22-én ad otthont a Felvidék Szépe verseny döntőjének. Az ünnepi gálán a hölgyek bemutatkozásán kívül neves magyar énekesek, előadóművészek lépnek fel.

A végső megmérettetést hosszú válogató előzte meg. A részvevőket a zsűri 120 jelentkezőből választotta ki. A 18 továbbjutóhoz még két lány csatlakozott, aki a Felvidék Szépe közösségi oldalán, illetve a kezdeményező Szabad Újságban indított szimpátiaszavazás során a legtöbb támogató voksot és szelvényt gyűjtötte össze. A hagyományteremtés igényével szervezett vetélkedő döntőjét a Duna Televízió is felveszi, és későbbi időpontban sugározza. Az MTVA műsorai ezen a héten kiemelten foglalkoznak a példamutató kezdeményezéssel.

— Az első alkalommal megszervezett seregszemle a szervezőket is új feladat elé állította — válaszol Bereki Anikó felelős szerkesztő-műsorvezető kérdésére az Átjáróban Csóka Dóra sajtószóvivő. — Célunk, hogy olyan szépségkirálynőt válasszunk, aki egy évig méltó módon viseli a koronát, s felelősséggel képviseli a felvidéki magyarságot minden megnyilatkozásában. (M1, csütörtök 13.30)

A Kívánságkosárban a műsorvezetők, Volf-Nagy Tünde és Klement Zoltán a verseny arcát, Rákosi Annamáriát kérdezik. — Nagyon szépek és kedvesek a döntős lányok — fokozza az érdeklődést a Miss World Hungary 2013 győztese. — Most érkeztem a párkányi felkészítő táborból, ahol az egybegyűlteket a színpadi mozgás fortélyaira tanítottam, s tanácsokkal segítettem a lányok öltözködését, frizurájuk és sminkjük elkészítését. A látottak alapján a verseny csak sikeres lehet. (csütörtök, Duna 12.45, Duna World 23.00)

A Kárpát Expresszt, a Duna külhoni tematikájú műsorát is élénken foglalkoztatja a Felvidék népszerű programja. Kozári Réka műsorvezető nemcsak az eseményre, hanem az akció hátterére és fogadtatására is kíváncsi. (péntek, Duna 6.00, Duna World 9.05)

A Határok nélkül csütörtöki adása ugyancsak foglalkozik a Felvidék Szépével. Haják-Szabó Mária felvidéki tudósító mikrofonja előtt ismét a szóvivő ad átfogó képet az előkészületekről, a döntő jelentőségéről és az előrelátható izgalmakról. (Kossuth rádió 18.30)

A nézők és a hallgatók a 180 perc (Kossuth rádió 6.00–9.00) és a Ma Reggel (M1 5.50 —9.00) pénteki adásából tudhatnak meg egyéb részleteket a legszebb felvidéki lányok próbatételéről.

A hétfői Térképben a nézők már rövid összeállítást is láthatnak a szombati gálaestről. Kalocsai Andrea, a Duna világmagazinjának műsorvezetője a szépségkirálynőt is vendégül látja. (Duna 16.30)

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..