home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
A szenvedély rabságából az életre
K. N.
2006.01.31.
LXI. évf. 5. szám
A szenvedély rabságából az életre

A hétvégén Eugenio SBARBARO apostoli nuncius szentelte és áldotta meg Horgoson a Domus Pacis melletti szállást, a II. János Pál Házat, amelyben a szenvedélybetegek gyógyulására létrehozott Közösség, a Tau Közösség talált otthonra. A közösséget a ferences szerzetesrend által gondozott Povere...

A hétvégén Eugenio SBARBARO apostoli nuncius szentelte és áldotta meg Horgoson a Domus Pacis melletti szállást, a II. János Pál Házat, amelyben a szenvedélybetegek gyógyulására létrehozott Közösség, a Tau Közösség talált otthonra. A közösséget a ferences szerzetesrend által gondozott Poverello Alapítvány működteti. A Tau Közösség nem gyógyszeres kezeléssel segíti a kábítószer fogságából szabadulni kívánó fiatalokat, hanem a személyiség építésében elsődlegesen szerepet játszó ,,közösség terápiá"-val, melyben a munkának, az olvasásnak, legfőképp pedig az imádságnak van nagy szerepe, merthogy az imádság kiváló eszköz abban, hogy az ember újra magára találjon. A szabadság útjára lépett hívő Isten segítségére számít, és Istenre, az igazi megszabadítóra támaszkodik, akinek számára semmi sem lehetetlen.
A munkának nem gazdasági, hanem nevelőjellege van, ezért a közösség tagjai munkájukért nem részesülnek anyagi juttatásban. A munka a gyógykezelés egyik eszköze, s nélkülözhetetlen abban, hogy az egyén egyensúlyt teremtsen a ,,kötelesség" és a ,,jog" között, és segítsen az önbizalom megszerzésében.
A tizennégy gyógyulni vágyó fiatalnak - akinek jelenleg otthont ad a befogadóközpont - a megszentelésén jelen voltak a községi és a tartományi társadalmi-politikai intézmények képviselői, köztük Radovan LATINOVIÆ tartományi egészségügyi, valamint Slaven DULIÆ tartományi kisebbségügyi titkárhelyettesek, a szabadkai egyházmegye papi képviselői, a meðugorjei társintézmény ferences szerzetesei, valamint a szabadulást választó fiatalok szülei, és a Tau Közösség támogatói.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..