home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A szegedi Kövér Béla Bábszínház is részt vesz a 10. Színházi Olimpia programjában
2023.04.04.
LXXVIII. évf. 13. szám
A szegedi Kövér Béla Bábszínház is részt vesz a 10. Színházi Olimpia programjában

Sajtótájékoztatót tartott a szegedi Kövér Béla Bábszínház a 10. Színházi Olimpia keretében megvalósuló programjairól. Egy rövid és humoros jelenetsor után Kiss Ágnes, a Kövér Béla Bábszínház igazgatója elmondta: –A Magyarországon megrendezésre kerülő, három hónapon át tartó eseménysorozat 750 programot ölel fel. 58 országból, 400 társulat 7500 fellépője érkezik hazánkba.

A 10. Színházi Olimpia keretében a Magyar Bábművészek Szövetsége a tizenkét vidéki bábszínház összefogásával Bábművészeti Világtalálkozót szervez április 9-e és június 30-a között. A tizenkét vidéki bábszínház az összefogás jegyében, triolákba szerveződve vesz részt a programsorozaton. Színházunk a békéscsabai Napsugár Bábszínházzal és a kecskeméti Ciróka Bábszínházzal együtt a Dél-keleti triolába tartozik. A Kövér Béla Bábszínházba először a Figurák háza program keretén belül az izraeli Yael Rasooly érkezik Paper Cut című előadásával április 14-én 19 órakor. Yael Rasooly egy vizuális színházi rendező, színésznő, énekesnő és bábszínész, aki előadásában az 1940-es évek filmes világát idézi meg. A Bábművészeti Világtalálkozó második állomása a Határtalanul program lesz, melyről Kiss Ágnes a következőket közölte:
–Május 13-án 17 órakor Écsi Gyöngyi vágsellyei születésű lelkész, népdalénekes, bábszínész Szőlőszem Kálmán című előadásával érkezik hozzánk, mely a népmesei elemekre épít. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek az interaktív, új formákkal dolgozó, új irányokat kereső előadásokon kívül találkozzanak hagyományos népmesei elemekkel tűzdelt vásári játékokkal is. A találkozó harmadik része a Szervusztok, Pajtikák! címet viseli. A négy hétvégén át tartó  eseménysorozat első hétvégéje a Tengerhab Gyereknap lesz.

–Május 26–28-a között óriásbábokkal, az ukrán Art Prom V.O.S.A. világító vízi lényeivel, a felvidéki Écsi Gyöngyi vásári bábjátékával, Irene Vecchia Pulcinellájával és  a spanyol Guixot de 8 mechanikus játszóterével készülünk a legkisebbek és a legnagyobbak számára – emelte ki Kiss Ágnes. – Június 3-án és 4-én a 7vége a Vasmacskához
eseményünkre várjuk a közönséget a bábszínházunkba. Keresztes Nagy Árpád Krisztus urunk és a furulya című előadása, Matija Solce Pulcinella, valamint Danny Bain és Ágoston Béla Mesekoncertje lesz látható. Június 17-én egy különleges performanszot láthat a közönség. A spanyol La Baldufa Teatro egy Zeppelinnel járja végig Szegedet és ejti ámulatba az arra járókat. A Szervusztok, Pajtikák! utolsó állomása a Szentivánéj – Bábszínházak éjszakája – Múzeumok éjszakája lesz június 23–25-e között. Itt lesz velünk a Karramoto Társulat, Sarkadi  Bence, Bruno Leone es Sofie Krog is. Örömmel tölt el minket, hogy ilyen sokszínű programmal készülhetünk a nézőinknek. A sajtótájékoztató végén Kozma András, a Nemzeti Színház dramaturgja átadta a Színházi Olimpia zászlaját Kiss Ágnesnek, a Kövér Béla Bábszínház igazgatójának. A Paper Cut című előadás jegyei már elérhetők a tixa.hu-n. További információkért kövessék a Kövér Béla Bábszínház honlapját és Facebook oldalát, vagy a Színházi Olimpia hivatalos weboldalát (
www.szinhaz.org).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..