A szabadkai városi közigazgatás vezetőjének két közleménye

A szabadkai városi közigazgatás vezetőjének két közleménye

A városi közigazgatás vezetőjének közleménye Szabadka Város Városi Közigazgatása Hívóközpontjának a létrehozásáról, valamint arról, hogy a Városi Közigazgatás Szolgáltató Központja a továbbiakig nem fogadja az ügyfeleket — S​​​​​zabadka Város Szociális Központjának elérhetősége

I. KÖZLEMÉNY

 

Tisztelt polgártársak,

A Rendkívüli Helyzetek Városi Törzskarának folyó év március 16-án kelt II-06-28/2020. számú utasításával összhangban a Városi Közigazgatás IV-56-2/2020. szám alatt határozatot hozott Szabadka Város Városi Közigazgatása Hívóközpontjának a létrehozásáról.

A határozat alapján külön telefonos Hívóközpont jön létre a 024/636-136-os telefonszámon, amely mindenki számára elérhető 08:00-tól 20:00 óráig, mégpedig mától, azaz 2020. március 16-tól. Ugyancsak elektromos postafiók nyílt covid19@subotica.rs címen, amelyhez a polgárok elektronikus levéllel fordulhatnak.

A Hívóközpont elsődleges célja nyilvántartásba venni a 65 éves és annál idősebb polgártársak szükségleteit. A szükségletekkel kapcsolatos információ kézhez vétele és a segítséget igénylő személy alapvető adatainak a megszerzését követően a Városi Közigazgatás lehetőségeihez mérten mindent megtesz, hogy a Vöröskereszt önkéntesei segítségével, saját kapacitásainak az igénybe vételével biztosítsa az élelmiszerek, a gyógyszerek eljuttatását, az orvosi segítségnyújtást idős polgártársaink lakcímén.

A Hívóközpont úgyszintén tájékoztatást nyújt a rendkívüli helyzet idején hatályos külön intézkedésekről is.

Kérjük, hogy a Hívóközponttól azok a 65 évesnél idősebb polgártársaink kérjenek segítséget, akik más módon nem tudnak élelmiszerhez, gyógyszerhez vagy orvosi vizsgálathoz jutni. Mindazok, akiknek módjukban áll ezeket a szükségleteket hozzátartozóik, barátaik és szomszédaik segítségével kielégíteni, tegyék ezt meg. Csak így tesszük lehetővé, hogy a segítség eljusson a legjobban rászorulókhoz.

Úgyszintén kérjük, hogy a polgárok sürgős egészségügyi segítségért kizárólag a Mentőszolgálatot hívják a 194-es telefonszámon.

A Városi Közigazgatás szavatolja minden erőforrásának a teljes bevetését, valamint az igények szerb, magyar és horvát nyelven történő nyilvántartásba vételét.

A beérkezett igények teljesítésének gyorsasága és mértéke, a segítségnyújtás megvalósítása a Város intézményeinek a kapacitásaitól, a Vöröskereszttől és más szervezetektől, valamint a rendkívüli helyzet kezelésébe bevont egyénektől függ.

Marija Ušumović Davčik
okleveles jogász,
a városi közigazgatás vezetője


 

II. KÖZLEMÉNY

 

Tisztelt polgártársak,

Szabadka Város Városi Közigazgatása ezúton tájékoztatja Önöket, hogy a Városi Közigazgatás Szolgáltató Központja keddtől, 2020. március 17-étől nem fogad ügyfeleket.

Minden polgárt, aki Szabadka Város Városi Közigazgatásával kapcsolatosan szeretné megvalósítani jogait, illetve eleget tenni kötelezettségeinek, hogy NE JÖJJÖN SZEMÉLYESEN a Városházára, hanem hívja a 024/626-888-as és a 024/626-999-es telefonszámokat.

A feltüntetett telefonszámok felhívásával a polgárok minden szükséges tájékoztatást megkapnak jogaikkal és kötelezettségeikkel kapcsolatban, vagy kapcsolják az illetékes hivatalnokokat.

Szabadka Város Városi Közigazgatásának Szolgáltató Központja zárva lesz mindaddig, amíg a Szerb Köztársaság területén rendkívüli állapot van érvényben.

Marija Ušumović Davčik
okleveles jogász,
a városi közigazgatás vezetője


 

A szociális ellátás szolgáltatásainak igénybevételéhez a rendkívüli helyzet idején S​​​​​zabadka Város Szociális Központjával а 024/548-220-as telefonszámon és a subotica.csr@minrzs.gov.rs e-mail címen folytatható a kommunikáció.

 Roncsák Alexander felvétele

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A szabadkai városi közigazgatás vezetőjének két közleménye
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink