A szabadkai iskolák és óvodák felkészültek a munkakezdésre

A szabadkai iskolák és óvodák felkészültek a munkakezdésre

— A szabadkai önkormányzat és a  válságkezelő városi törzskar az elmúlt héten, a mai nappal bezárólag az általános iskolákat és a Naša radost Iskoláskor előtti Intézmény 50 épületét ellátta a szükséges védőfelszereléssel, mindenekelőtt arcmaszkokkal, kesztyűkkel, fertőtlenítőszerekkel, kézfertőtlenítőszerekkel, hogy teljesen felkészültek legyenek a mai munkakezdésre az illetékes minisztérium által előírt utasítások és a kormány intézkedéseivel összhangban — mondta ma  Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára.

A rendelkezésünkre álló adatok alapján megnyíltak az iskolák és az óvodák a szülők igényeivel összhangban, ma mindössze 50 százaléka jelent meg a bejelentett gyermekek közül, mondta, majd hozzáfűzte, hogy növekedni fog a gyermekek száma, a legfontosabb pedig, mint mondta, biztosítva vannak a szükséges eszközök a zavartalan munkához, illetve a dolgozók és a tanulók védelméhez a feltételek normalizációja és a munka folytatásának függvényében.

— A rendkívüli állapot idején az iskolákkal való kommunikáció folyamatos volt. Éppen ez az iskola, ahol most tartózkodunk, azon iskolák soraiba tartozik, akik megszervezték a közvetlen  munkát a diákokkal és Skypeon keresztül tartottak órákat, de számos egyéb tevékenységet hajtottak végre a rendkívüli állapot idején, a társadalmi humanitárius munkán és a különféle segítségnyújtáson keresztül. Ugyanis, egyes óvodákban és iskolákban, és itt is, a szakaszolgálatok pszichológiai támogatást nyújtottak a gyermekeknek és szüleiknek, hogy megerősítsék őket, hogy a legbfájdalommentesebben működjenek a rendkívüli helyzet idején — hangsúlyozta Jasmina Stevanović.

A diákok, a tanárok és a szülők arcmaszkokat készítettek, emlékeztetett, amit később szép gesztusként a a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézménynek továbbítottunk.  

— Ez a gesztus rámutat arra, hogy nem feledkeztünk meg egymásról, sem mi az iskolákról, sem az iskolák városukról, össze kell tartanunk és segítenünk kell egymásnak. Egy különleges módon üzentünk a gyermekeknek, hogy mindaz, amit elkészítettek nagyon hasznosan alkalmazható, hogy ők számunkra nagyon fontos részesei a társadalomnak, akikre mindig számíthatunk, és akikre számítanunk is kell — húzta alá Jasmina Stevanović.

Branka Bešlić, az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola igazgatónője elmondta, hogy az Oktatási, Tudományos és Technológiai Fejlődés Minisztérium utasításaival összhangban várta iskolájuk az egésznapos napközi diákjait.

— A COVID-19  fertőzés megelőzésének és terjedése megfékezésének céljából  megerősítettük a meglévő védelmi intézkedéseket és újakat is vezettünk be. Elvégeztük a helyiségek és a berendezés fertőtlenítését, elhelyeztük a fertőtlenítőszeres tálcákatés a kézfertőtlenítőszereket az iskola minden bejáratánál, minden alkalmazottunknak biztosítottuk a védőmaszkot és kesztyűt — mondta Bešlić.

Szavai értelmében az egésznapos napközis ellátás iránt 16 család/szülő fejezte ki igényét 16 első és másodikos diák elhelyezése kapcsán.

— Az első héten a napköziben legtöbb nyolc gyermek fog tartózkodni. A gyermekek az iskolában 7:30-tól  16:20-ig lesznek. Igyekeztünk   a gyermekeknek két hónap elteltével érdekessé és tartalmassá tenni az iskolát. A televízión keresztül közvetített órák követése mellett, a gyermekeknek/tanulóknak kreatív sport és játékos tevékenységeket  szerveztünk az iskolaudvarban  — mondta Branka Bešlić. 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink