home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
A szabadkai Népszínház koncertet ajándékoz a szerelmeseknek
2024.02.13.
LXXIX. évf. 6. szám
A szabadkai Népszínház koncertet ajándékoz a szerelmeseknek

Miloš Nikolić ügyvezető igazgató kezdeményezésére idén is koncerttel hálálja meg a közönség támogatását a Szabadkai Népszínház Szerelmesek koncertje címmel, mely február 14-én 19.30 órától lesz látható a Jadran Színpadon.

A Dušan Birač (ének), Nina Birač (hegedű) és Milena Milovanović (zongora) összetételű zenekar olyan, a világ leghíresebb filmes produkcióiból és musicaleiből válogatott szerzeményeket mutatnak be, mint például a Nyomorultak, a West Side Story, a Hair, a Moulin Rouge, Az Operaház fantomja, az Óz, a nagy varázsló zeneművei.

„Tavaly is egy szerelmeseknek szóló koncertettel leptük meg a kedves közönséget, melynek hatalmas sikerén felbuzdulva a továbbiakban igyekszünk hagyományt teremteni belőle, ezzel mondva köszönetet mindenkinek, aki velünk van. A filmek és musicalek dallamai gyakran különleges pillanatokhoz és történetekhez kapcsolódnak. Egy kis nosztalgiát hordoznak magukban, és az élet fontos pillanataira emlékeztetnek, egyedülálló élményt teremtve mindannyiunk számára. A művészet az egyik legértékesebb ajándék, amit adhatunk, és ez a sokféle zenei műfaj olyan élményt nyújt, amelyre a közönség emlékezni fog.” - nyilatkozta Miloš Nikolić, a Szabadkai Népszínház ügyvezető igazgatója, mondván, hogy neves művészek visznek el minket erre a romantikus utazásra.

A művészekről:
Dušan Birač akadémiai és mester tanulmányait az Újvidéki Művészeti Akadémia hegedű szakán fejezte Irina Jašvili osztályában. 2011-ben megalapítja az IL BELPAESE elnevezésű vonósnégyest, mellyel belföldön és külföldön is fellép. Dušan hegedűs szakmai elfoglaltságai mellett énekszólistaként - tenorként is fellép, így számos koncert köthető a nevéhez, melyek között a Szerb Nemzeti Színházban való fellépéseit is megemlíthetjük. Énektechnikáját Jelena Končar és Branislava Podrumac operaénekesnőkkel tökéletesítette. Az újvidéki Szerb Nemzeti Színház Operaházának zenekarában dolgozik.

Milena Milovanović az Újvidéki Művészeti Akadémia zongora szakán diplomált Rita Kinka osztályában, ahol a mester stúdiumait is végezte. Szakmai karrierjét a Dr. Miloje Milojević zeneiskolában kezdte Kragujevacon zongoratanárként és kísérőként. Ma a Művészeti Akadémián végzett munkájával párhuzamosan az újvidéki Szerb Nemzeti Színház projektjeiben is részt vesz opera- és drámakísérőként, előadóként, valamint fellép hazai és külföldi koncerteken is.

Nina Birač kifejezett zenei karizmával rendelkező hegedűművész. A belgrádi Zeneművészeti Kar mesterképzése után az újvidéki Szerb Nemzeti Színház zenekarának tagja lett. Évek óta számos zenei együttesben fellép.

Hagyják, hogy a művészek és a Szerelmesek koncertje érzelmes utazásra vigyék Önöket a legszebb kompozíciókon keresztül. Az eseményre a belépőjegy ingyenes, de helyfoglaláshoz kötött, melyet megtehetnek a Népszínház jegypénztárában 10.00-13.00 és 18.00-19.30 óra között, illetve a 024/557-436-os telefonszámon.

Szeretettel várjuk Önöket!

Szabadkai Népszínház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..