home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
A sport népszerűsítéséért
Tóth Tibor
2013.01.09.
LXVIII. évf. 2. szám
A sport népszerűsítéséért

A topolyai Topolčanka Női Kosárlabdaklub évek óta nagy súlyt helyez a sport és a mozgáskultúra népszerűsítésére a fiatal lányok körében. Ezért a karácsonyi ünnepek előtt egy nappal a Csáki Lajos Általános Iskola sportcsarnokában újabb sportrendezvénnyel igyekeztek a lányok figyelmét a kosárlabdára irányítani.

A Szeretek versenyezni nevű rendezvényen a 2002-ben született és fiatalabb lányok számára hirdettek meg egy érdekes, egyszerű egyéni és páros, sőt hármas versenyszámoksból álló vetélkedőt. A részvétel ingyenes volt, a végén pedig a legjobbaknak oklevél és érem, Topolčanka-póló és más ajándék járt jutalmul. 
— Iskolánkba nemcsak szeptember folyamán, hanem egész éven át jelentkeznek a lányok, mivel több olyan sportrendezvényt szervezünk, amelyeken ingyenes a részvétel. Próbálunk mindig valami újat és érdekeset kitalálni, hogy vonzóvá tegyük számukra a sportot nemcsak az egészséges életmód kialakításáért, hanem a tartalmas időtöltésért is, és ami csöppet sem mellékes: a jó társaság kedvéért is. Reméljük, kedvet csináltunk nekik, megszeretik a sportot, és bekapcsolódnak kosárlabdaiskolánk munkájába. Színvonalas programot állítottunk össze, a résztvevők több mint harminc versenyszámban mérhették össze tudásukat. Mindegyik érdekes volt, és nem kellett hozzájuk a kosárlabdajátéknak még az  alapfokú ismerete sem. Egyéni versenyszámokkal kezdtünk, majd következtek a páros és hármas versenyek, végül iskolák közti vetélkedővel fejeződött be program. Nemcsak a résztvevők érezték jól magukat, hanem a főleg szülőkből álló közönség is. Több mint harminc topolyai kislányt mozgattunk meg, a győzteseket díjaztuk, majd végül a versenyszámok pontjait összeadtuk, és így megkaptuk az összesített ranglistát. Hasonló rendezvényeket 2013-ban is tervezünk, reméljük még több kislány érdeklődését keltjük majd fel. Iskolánk az év bármely időszakában fogadja a beiratkozókat. Módszereinkkel nemcsak szórakozva tanítjuk meg őket kosárlabdázni, hanem a rendszeres felkészítés révén a koordináció-  és a koncentrációkészségüket is fejlesztjük. Kosárlabda-iskolánkról bővebb információ a www.okktopolcanka.org.rs honlapon, illetve a 064/334-09-25-ös telefonszámon kapható — mondta Harkai Hunor, az OKK Topolčanka sportmenedzsere.
Az egyéni versenyszámokban Dér Orsolya végzett az első, Anja Cerovina a második, Jelena Joksević pedig a harmadik helyen. Párosban a Dér Orsolya—Aleksandra Uzelac duó állhatott a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve az Apró Stefánia— Gergely Petra és az Anja Cerovina— Jelena Joksević párost. Hármasban a Julijana Došlo, Sanja Čelebić, Tamara Bačić trió szerezte meg a győzelmet, de a dobogóra felállhatott még az Anja Cerovina—Anja Radaković—Jelena Joksević és a Dudás Csenge, Tót Sztella, Apró Stefánia hármas is. Az általános iskolák versenyét 4 : 1 arányban a Csáki Lajos Á. I. nyerte meg a Nikola Tesla Á. I. ellenében. Az összesített ranglistán a 305 pontot begyűjtött Dér Orsolya végzett, a 295 pontos Anja Cerović és a 280 pontos Anja Radaković előtt. A felvétel a rendezvényen készült.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..