home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A spanyol bika már nem a világ legjobbika
2014.06.18.
LXIX. évf. 25. szám
A spanyol bika már nem a  világ legjobbika

B csoport, 2. forduló: Spanyolország–Chile 0:2 (0:2)

B csoport, 2. forduló

Spanyolország–Chile 0:2 (0:2)

Rio de Janeiro, Maracana Stadion, vezette: Geiger (amerikai)

Góllövők: Vargas a 20., Aránguiz a 43. percben.

Spanyolország: Casillas – Azpilicueta, Javi Martínez, Ramos, Jordi Alba – Xabi Alonso (Koke), Busquets – Pedro (Cazorla), David Silva, Iniesta – Diego Costa (Torres).

Chile: Bravo – Isla, Medel, Jara, Gato Silva, Mena – Vidal (Carmona), Marcelo Díaz, Aránguiz (F. Gutiérrez) – A. Sánchez, Vargas (Valdivia).

Szenzáció a B csoport második fordulójában, a címvédő Spanyolország ugyanis megérdemelt vereséget szenvedett Chilétől, és máris utazhat haza. Legutóbb 2002-ben fordult elő, hogy az aktuális világbajnok a csoportmérkőzések után búcsúzni kényszerült a tornától. Akkor a franciákkal esett meg, hogy kiestek.

Már az első percben két nagy chilei helyzet adódott, de Vargas és Jara sem talált Casillas kapujába. A 20. percben viszont egy gyors jobboldali akció végén Vargas vezetéshez juttatta a dél-amerikaiakat. A spanyolok próbálkoztak ugyan, de különösebb átütő erő nélkül, a chileiek pedig a spanyol fölény ellenére Aránguiz révén megszerezték második találatukat. A dél-amerikaiaknak más dolguk nem maradt, mint tartani előnyüket, ami sikerült is nekik. Ezzel egy korszak véget ért: a 2008-ban és 2012-ben Eb-t, 2010-ben vb-t nyert együttes kiesett a további küzdelmekből. A spanyol bika tehát már nem a  világ legjobbika.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..