home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A sakk jegyében
Tóth Tibor
2018.05.18.
LXXIII. évf. 20. szám
A sakk jegyében

Az Aragóniai Beatrix Sakk Klub szervezésében május 19-én, szombaton harmadik alkalommal kerül sor Palicson a Funchesstic elnevezésű, huszonnégy családi programot magában foglaló, szórakoztató sakkfesztiválra.

A színvonalasnak ígérkező, délelőtt 9 órától éjfélig tartó rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb programot.

A Funchesstic minden évben példaértékű összefogás eredményeként és önkéntes adományokból jön létre, hiszen mindenki hozzáteszi azt a pluszt, amely szükséges ahhoz, hogy a rendezvény sikeres legyen. A világon egyedülálló esemény nemcsak Szerbiában, hanem Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen az Európai Sakkszövetség a palicsi rendezvényt követendő példaként emelte ki a sportág gyerekek körében való népszerűsítése terén. A Funchesstic szórakoztató módon közelíti meg a sakkot, közel hozza a legifjabb nemzedékhez, és huszonnégy, saját ötlet alapján megvalósított programot kínál.

A rendezvény az idén is öt tartópillérre, művészettel, szórakozással, versennyel, oktatással és jótékonykodással kapcsolatos programsorozatra épül.

— A huszonnégy program közül néhányat emelnék ki — mondta Rózsa Zsombor, a Funchesstic fő szervezője. — Népszerű a legkisebbnek szóló Sakk-Tesz-Vesz elnevezésű tallérszerző vetélkedő. A gyerekek különféle sakkos feladatokat oldanak meg tallérokért cserébe, melyeket értékes nyereményekre válthatnak be. Arra törekszünk, hogy a részvevők valamilyen ajándékkal térjenek haza, ebben a játékban mindenki győztesnek számít. A szabadkai Óvó- és Edzőképző Szakfőiskola is csatlakozik hozzánk egy programmal, a Sakkzsákfitnesz nevű játékkal, mely zsákban ugrálós sakkjátszmát takar. Már délelőtt indul a Minden bábu fontos! nevet viselő jótékonysági sakkbábugyűjtés, melynek keretében összeszedjük az egyedül maradt sakkbábukat, majd a nem teljes készleteket kiegészítjük, ezután pedig továbbítjuk azoknak a gyerekeknek, akiknek szükségük van teljes sakk-készletre. Süge Réka tehetséges, fiatal művész egy különleges üzenetet tartalmazó aszfaltrajzot készít, Bognár Nóra, Szerbia legjobb falmászója pedig fotóival sakkos fogalmakat mutat be hétköznapi, a tinédzsereket érintő események által. A Sakkszimultán show keretében Berényi Nikolett, az iskolai sakkoktatás kiemelkedő tehetsége tizennégy vajdasági fiatallal mérkőzik meg, aki a tudomány, művészet, sport stb. területén már bizonyította rátermettségét. Polgár Judit már évek óta támogatja rendezvényünket. Az idén is rengeteg tárgyat aláírt, melyet árverésre bocsátunk, a befolyó összegből pedig nyári sakkoktatást szervezünk a gyerekeknek. A szórakoztató elemek közül kiemelném az Ereklyevadász nevű logisztikai sakkvetélkedőt, a Sakk-klikk számítógépes és a Helló, Felség! műveltségi sakkvetélkedőt, ahol négy csapat négy sztárvendég segítségével vetélkedik egymással. A Sakk rázzad! név táncpárbaj-vetélkedőt, a SuperstarQuiz pedig sakklépéses bulvárkvízt takar.

A vetélkedők után a magyar popzene kiemelkedő alakja, 2000-ben az év énekesének megválasztott Krisz Rudolf ad jótékonysági koncertet, majd a tartalmas nap DJ Fejess retró zenéjével ér véget.

A Funchesstic elnevezésű, huszonnégy családi sakkprogramot magában foglaló sakkfesztiválra a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács támogatja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..