home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A remény
2004.11.24.
LIX. évf. 47. szám

Egy erdélyi kedves ismerősömtől kaptam a következő üzenetet: ,,Más nyelven beszélsz, más nyelven írsz, de magyarul álmodsz, magyarul sírsz! December 5-én szavazz igennel a magyarok magyar állampolgárságára, és add tovább!”Add tovább te is, kedves Olvasó, mert a nemzetünkhöz tartozol, tégy hát...

Egy erdélyi kedves ismerősömtől kaptam a következő üzenetet: ,,Más nyelven beszélsz, más nyelven írsz, de magyarul álmodsz, magyarul sírsz! December 5-én szavazz igennel a magyarok magyar állampolgárságára, és add tovább!”
Add tovább te is, kedves Olvasó, mert a nemzetünkhöz tartozol, tégy hát érdekében valamit. Tudd és érezd, hogy a 4 dináros üzeneteddel felbecsülhetetlen dolgot tettél.
Te, aki a választások napján otthon ültél elfásultan, érdektelenül, ébredj most! Mondod, a pártok nem tettek érted semmit, te sem lépsz. Ha üres a zsebed, és így látod, megértelek. De most, amikor van egy civil szervezet, a 65 éves Magyarok Világszövetsége, mely minden magyarért tenni akar, - érted is.
Most cselekedj! A fajtádért, aki fogy, a fajtádért, akiért meghaltak az aradi tizenhármak, a `44-esek, az `56-osok... A fajtádért, akit gyaláznak senkiházi jöttmentek, a fajtádért, akire fölnézhetsz, mert számodra mindenkinél különb, mert szabadságot akar, tudásra szomjazik, alkotni mer. Ne jusson többé egy magyar ember se Márai, Wass Albert, de egy menekült sorsára se. Büszkén vallhassa magyarságát, bárhol él is a világban. Érezze, hogy a nemzet tagja, nem pedig egy szerencsétlen sorsra jutott hontalan polgára egy idegen országnak.
Te, akinek a gyermekét már megpofozták, mert anyanyelvén szólt, akit lenacionalistáztak, mert Magyar Szót olvasott a városi buszon, te, aki meghunyászkodtál, mert nem fogadták köszönésedet anyanyelveden a hivatalban, most ne félj! Most nem figyel rád senki. Időzz egy kicsit tükröd előtt, és ha jól áll a nyakkendőd, szép a frizurád, nézz a lelked mélyére is, és vedd kezedbe telefonod, küldd el üzeneted kedves anyaországi ismerősödnek, hogy ő is ébredjen. Hogy ráébredjen, hazudnak neki azok, akik azzal rémisztgetik, hogy megosztott a nemzet.
85 év óta ilyen egységes még nem volt. Végre visszakaphatja saját vérét, az erdélyi, a délvidéki, a kárpátaljai, a felvidéki magyart, mi pedig az anyaországot. Ne legyen többé mi és ti, de legyen magyar népből magyar nemzet. Tudod, milyen felemelő érzés lesz december 6-án arra ébredni, hogy nem vagy többé mostoha?
Örömkönny fog az arcodon végigfolyni, mint gyermekednek, aki a Mikulás-csomagra rátalál.
85 év után ez lesz az első békés magyar karácsonyunk, amely igaz szeretetben telik majd. A kis Jézus születésével újjászületik a NEMZET. Úgy legyen!
MÜLLER Éva
Magyarkanizsa, 2004. nov. 19-én.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..