home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A régióban és a szórványban élő szerb gyerekek meglátogatták a tartományi képviselőházat
Tancsik Richárd
2022.07.12.
LXXVII. évf. 27. szám
A régióban és a szórványban élő szerb gyerekek meglátogatták a tartományi képviselőházat

Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza a régióban és a szórványban élő szerb gyerekek harmadik alkalommal megszervezett táborának résztvevőit látta vendégül. A tábort a menekültek, a kiutasított és a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek, illetve a régióban élő szerbek együttműködésére létrejött támogatási alap Sanja Lakić parlamenti képviselővel közösen szervezte meg.

Horvátországból, Magyarországról és Szlovéniából negyven gyermek látogatott el Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházába. Megtekintették a nagytermet és az emlékszobát, ahol a Vajdaságot érintő kiemelt jelentőségű eseményekről és személyekről szóló emlékeket tekintették meg.

Duško Ćutilo, az alap igazgatója kiemelte, a tábor célja, hogy a szórványban és a régióban élő gyermekek megismerkedjenek Szerbia történelmével, a szerb néppel, annak kultúrájával és nyelvével. Hozzátette, a tábor alatt más kulturális és egyéb intézményeket is megtekintettek, majd reményét fejezte ki, hogy a tábor tovább erősíti az együttműködést és a barátságot a régióban, illetve a szórványban élő szerbek körében.

Sanja Lakić parlamenti képviselő elmondta, a gyermektábort harmadik alkalommal szervezték meg, eddig csaknem 120 gyermek vett részt a programban, és reméli, a fiatalok pozitív benyomást és szép emlékeket szereztek, illetve új barátságok is születtek. A képviselő hangsúlyozta, a táborból hazatérve a gyerekek továbbra is őrizzék és ápolják a szerb tradíciókat, nyelvet, kultúrát és történelmet.

A négynapos szerbiai táborozás során a fiatalok meglátogatták Verbászt, Karlócát, illetve Fruška gora-i, belgrádi és újvidéki kolostorokat is megtekintettek.

Forrás: Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőháza

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..