home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A ragyogó csillag nyomdokain
Martinek Imre
2016.01.25.
LXXI. évf. 3. szám
A ragyogó csillag nyomdokain

Felelevenítve a 2015 nyarán létrehívott ötnapos napközistábor hangulatát, ismét gyermeknapokra került sor a Torontálvásárhelyi református egyházközség gyülekezetének otthonában.

Mottó: „Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Mt 5,16)

A találkozót, melynek keretében mintegy ötven négy és tizenöt év közötti gyermeket sikerült mozgósítani, ezúttal is Beszédes Mária helybéli lelkésznő szervezte. Lapunknak nyilatkozva mindenekelőtt az összejövetel fontosságát emelte ki.

— Személyesen többször is megtapasztalhattam, mennyire fontos a gyerekeknek az egymással, Istennel, Jézussal, a Biblia történeteivel való találkozás. Azokban az időszakokban is, amelyekben sem az iskolában, sem pedig a gyülekezetben nincsenek hittanórák. Folytatása volt ez annak a nyári napközistábornak, amelyet tavaly augusztusban rendeztünk meg gyülekezetünkben. Szerettünk volna azoknak a gyerekeknek is lehetőséget nyújtani, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy elutazzanak például a bácsfeketehegyi katekizációra. Tehát az egyik ok az volt, hogy legyen a gyülekezetünkben is egy ilyen alkalom. A téli gyermeknapok témája Eszter könyve volt, vagyis Eszter történetét dolgoztuk fel. A tanításokat, a foglalkozásokat most is az Ország házaspár, Lívia és László, a Szerbiai Gyermekmisszió szabadkai munkatársai vezették, akikkel reményeink szerint hosszú távú együttműködés alakul ki. Ha sikerül, már a tavaszra is tervezünk ehhez hasonló gyermeknapokat. Természetesen ezek a rendezvények nemcsak két vezetővel meg a lelkész közreműködésével valósulnak meg, hanem Istennek hála a szervezésben, a lebonyolításban, a kézimunkázások, a tanítás és az ismétlések idején ezúttal is akadt kellő számú fiatal, segítőkész hely- és gyülekezetbéli. És persze az uzsonnáról is kellett gondoskodnia valakinek.

A műhelymunkákról Ország Lászlót, az egyik előadót kérdeztük. A háromgyermekes, fiatal családapa hites társával, Líviával másfél évtizedet foglalkozott önkéntesként a gyermekekkel a misszió keretében. Néhány hónapja immáron mindketten a szervezet teljes munkaidejű munkatársai. 

— Akárcsak a nyári találkozásunk idején, a gyerekeknek ezúttal is alkalmuk volt bibliai előadást hallaniuk, bibliai igeverseket megtanulniuk, játszani, énekelni, illetve kézimunkáztunk velük. Most mécsestartókat készítettünk. Ennek a téli tábornak a témája Eszter királyné volt, hűségét és alázatosságát emeltük ki központi üzenetként, követendő példaképként. Mint ismeretes, szervezetünk egyik főbb tevékenysége a gyermekek egybegyűjtése, felkarolása és tanítása hittanórák, bibliaórák, ifjúsági alkalmak és táborok formájában egyaránt. Továbbá, ha igény van rá, e feladatokhoz külön munkatársakat is kiképezünk. Mindazok számára pedig, akik elhivatást éreznek magukban egy ilyen küldetéshez, tanfolyamokat is indítunk, hogy a gyakorlatban is elsajátíthassák, miképpen lehet eredményesen átadni az evangéliumot, és főleg azt, hogyan lehet és szabad a gyermekekkel foglalkozni. Mégpedig korosztályok szerint! Hogy ne csak ideig-óráig kössék le a figyelmüket, de meg is maradjon bennük mindaz, amit tanítanak nekik. Egyébként mi más gyülekezetek kérelmei iránt is nyitottak vagyunk. Ez mind megbeszélés kérdése. A nyáron, ha addig élünk, és Isten is úgy akarja, újra találkozni fogunk. Lesz táborunk Bácsfeketehegyen, itt, Torontálvásárhelyen, és lent, a szerbiai Mrčajevcin is, a Szerbiai Gyermekmissziónak ott is van ugyanis egy állandósult táborhelye.

A hivatalosan Ragyogj, csillag! elnevezésű télderéki gyermektalálkozót családi istentisztelet tette teljessé.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..