home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
A pünkösdirózsa kihajlott az útra
Bacsik Lőrinc Natália
2024.05.21.
LXXIX. évf. 20. szám
A pünkösdirózsa kihajlott az útra

A fenti címmel mutatott be színes előadást a kisoroszi Rozmaring Egyesület.

Az egybegyűlteket Tóth Ramóna, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja üdvözölte, és kiemelte a kultúra, a hagyományőrzés fontosságát minden településen, minden közösségben. Tóth Zoltán, Nagykikinda község VMSZ-es listavezetője is szólt a nézőközönséghez, hangsúlyozva, szükség van a politikai érdekképviseletre, mert így tudjuk garantálni megmaradásunkat és megvalósítani a kitűzött célokat. Majd színpadra szólította Nagykikindai község megjelent jelöltjeit, Tóth Ramónát, Talpai Sándort, Savanović Erzsébetet, Kabók Attilát, Ördög Juditot, Szekeres Andreát, és bemutatta őket.

A műsorban a helyi óvodások és alsósok felelevenítették a pünkösdi királylány választását és a királylányjárást. A felkészítők Német Mónika óvónő és Berta Piroska tanítónők voltak. A jelenlévőknek egy-egy piros pünkösdi papírrózsát ajándékoztak a következő idézettel: „A Szentlélek olykor szellőként, olykor szikraként, de mindig erőként jelenik meg életünkben, hogy megvilágosítson és vezessen minket a szeretet útján.”

A Gyöngykaláris vegyes kórus Riport című produkciója mindenki tetszését elnyerte, hiszen a tagok egy olyan jelenetet mutattak be, amelyben a riporter kérdéseire, nyugdíjasokat eljátszva, egy-egy dalrészlettel válaszoltak. Egyebek között elhangzott a Nád a házam teteje, a Kis kút, kerekes kút, az Ég a kunyhó, a Száz dinárnak ötven a fele, a Nyolc óra munka, a Megy a gőzös, a Ki az urát nem szereti, a Nem csak a húszéveseké a világ és a Lazítani című dal. Hatalmas tapsot kaptak a sok poénért. A Baleset és kóstoló című jelenet is remek volt, emellett Csorba Mária és Mészáros Zoltán duóját is meghallgathattuk.

A nagykikindai Egység Művelődési Egyesületet Gyuránki Norbert citeraszólóval képviselte, Király Annamária pedig szavalattal lépett fel. A magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesület középső táncegyüttese is kitűnően szerepelt.

A műsorvezető szerepét Szekeres Andrea, a kisoroszi Gyöngykaláris vegyes kórus művészeti vezetője töltötte be, a program szervezője Kormányos Gizella volt.

A műsort a fellépők közös éneke zárta, majd mindenkit finom fánkkal és sós süteménnyel vendégeltek meg a szervezők. A rendezvény támogatói a Magyar Nemzeti Tanács, a Torontál MOMIK, az Amos üzlet és a Rozita virágüzlet voltak.  

Fotók forrása: Rozmaring Egyesület Facebook-oldala

Fotók: Német Ákos 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..