home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
A pünkösd előtti szombat a csíksomlyói búcsú napja
2024.05.18.
LXXIX.. évf. 20. szám
A pünkösd előtti szombat a csíksomlyói búcsú napja

A Kárpát-medence legnagyobb vallási eseményét és zarándoklatát, a csíksomlyói búcsút minden évben pünkösd előtti szombaton tartják.

A nagymisét immár hagyományosan a Kis-Somlyó és Nagy-Somlyó hegy közti hágóban, a Hármashalom-oltárnál rendezték meg. A szentmise ünnepi szónoka Felföldi László pécsi megyés püspök volt, aki a család, az apák és az anyák fontosságáról és megtartó erejéről beszélt.


Fotó: MTI

Az idei búcsú mottója, az Újuljatok meg! a gyulafehérvári főegyházmegyében idén meghirdetett pasztorális évhez kapcsolódik, amelynek témája az imádsággal megújuló közösség.

1990 óta minden évben több százezer ember zarándokol Csíksomlyóra és vesz részt a Szűzanya tiszteletére tartott körmeneten, szentmisén.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..