home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A publicisztikai pályázat nyertesei
2021.06.04.
LXXVI. évf. 22. szám
A publicisztikai pályázat nyertesei

Meghozta döntését a XXIV. Podolszki József Publicisztikai Pályázat bírálóbizottsága: Csordás Katalin, a bácsfeketehegyi Kozma Lajos Fiókkönyvtár munkatársa, Máriás Endre, a Magyar Szó főszerkesztő-helyettese, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete elnöke és Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete alelnöke.  

Idén a következő eredmény született:

1. díj: Dobó Engi FlorindaAz én apukám elhagyott bennünket?

2. díj: Piros BálintA négykerekű forradalmár

3. díj: Matijevics AnikóMilliárd év az esztendő – Asszonysors pandémia idején

A zsűri két különdíjat is odaítélt, amelyeket a Hét Nap és a Magyar Szó szerkesztősége ajánlott fel. Ezeket Juhász Petra Bevilágít a Föld az ablakon, illetve Szerda Zsófia Amikor majdnem megoldottam a világ legnagyobb problémáját című pályamunkája nyerte el.

A pályázat díjátadó ünnepségét június 15-én, kedden tartják meg a Podolszki József Irodalmi Emléknapon, Bácsfeketehegyen, a Kozma Lajos Fiókkönyvtárban (Bányai János Emlékház, Július 13. utca 64.), ahova a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A rendezvény programja:

15.00 óra: Megemlékezés a bácsfeketehegyi temetőben Podolszki József, dr. Vajda Gábor, dr. Bányai János, Szilády János, Sárközi Ferenc és dr. Juhász Géza sírjánál

15.30: Vendégvárás a Kultúrotthonban:

A Podolszki-emléktábla megkoszorúzása, megemlékezik dr. Lódi Gabriella

16.00 óra, Kozma Lajos Fiókkönyvtár (Bányai János Emlékház, Július 13-a utca 64.):

Végső Vivien képkiállítása, megnyitja Móric Lajos

Útravaló – a Közegellenállás riportpályázat második évtizedének díjazott írásait tartalmazó kötet bemutatója

A XXIV. Podolszki József publicisztikai pályázat eredményhirdetése és díjátadója

17.00 óra: „Csak ülj a földre és beszélj az égre...”verses-zenés irodalmi összeállítás Radnóti Miklós költeményeiből  – a műsorban közreműködik a zentai Pro Urbe-díjas Mécsvirág együttes, valamint Tóth Péter Lóránt és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondók

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..