home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A postai dolgozók felvették a munkát
2023.11.23.
LXXVIII. évf. 47. szám
A postai dolgozók felvették a munkát

A Szerbiai Posta üzenetet küldött a felhasználóknak, amelyben tájékoztat, hogy a munkabeszüntetés után, amelyben a postai dolgozók egy része vett részt, a postai forgalom normalizálódott, és folytatódhat a szolgáltatásaik igénybe vétele. Minden átvett küldemény esetében garantálják a határidők betartását, valamint a magas színvonalú szállítást és kézbesítést. Az Önök postája aláírással ellátott e-maiben elnézést kérnek az okozott kellemetlenségért, és köszönik mindenki megértését.

A Sloga Szerbiai Egyesület Szakszervezetek is bejelentette, hogy újra felvették a munkát a postai dolgozók, de ebben a hírben már feltételek is szerepelnek. 

A postások döntésének feltétele, hogy az elkövetkezőkben szigorúan ellenőrizzék annak a megállapodásnak a pontjait, amelyet a szerb kormány és a reprezentatív szakszervezetek írtak alá, amelyek nem voltak a munkabeszüntetés szervezői. Amennyiben december 1-jéig nem teljesítik a megállapodásból eredő kötelezettségeket, vagy megtorlás történik a munkabeszüntetésben résztvevőkkel szemben, ismét leállítják a munkát, de akkor már az utcára is vonulnak.

A postai dolgozók munkabeszüntetése október 24-én kezdődött. Többek között az alkalmazottak számának növelését, valamint a bérek legalább 30 százalékos emelését követelték úgy, hogy a valóra váltásához a szerb kormány is vállaljon garanciát.

Forrás: 021.rs, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..