home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A pártmonopólium ellen
(Tha)
2004.10.06.
LIX. évf. 40. szám

A leendő zentai községi képviselő-testületben Demokratikus polgári tömörülés néven megalakult az első tanácsnoki csoport. A frakciót négy párt alkotja, a megállapodást a községi szervezetek elnökei látták el kézjegyükkel: TAKÁCS István a G17 Plusz, VATAI Zoltán a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, KAJ...

A leendő zentai községi képviselő-testületben Demokratikus polgári tömörülés néven megalakult az első tanácsnoki csoport. A frakciót négy párt alkotja, a megállapodást a községi szervezetek elnökei látták el kézjegyükkel: TAKÁCS István a G17 Plusz, VATAI Zoltán a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, KAJÁRI István a Reformpárt és Slobodan BORÐOŠKI a Demokrata Párt nevében. A csoportosulásnak tíz tanácsnoka van: KIRÁLY István, GOMBOS József (Reformpárt), BERÉNYI László, HANGYA Gizella, BORBÉLY Ferenc (G17 Plusz), VATAI Zoltán, ÉDES Katalin (Vajdasági Szociáldemokrata Liga), ZSIROS JANKELIÆ Anikó, VOJNÁK Sándor és Slobodan BORÐOŠKI (Demokrata Párt).
A szerződésben az áll, hogy a Demokratikus polgári tömörülés kötelezi magát, hogy az elkövetkező négy évben Zenta valamennyi polgárának az érdekét képviseli, kiáll a Szerb Köztársaság integritásának a megőrzéséért, Vajdaság autonómiájának az erősítéséért és a község gazdasági boldogulásáért. Az előttük álló időszakban készek együttműködni mindazokkal a politikai tényezőkkel, amelyek a korszerű multietnikus közösség értékeit helyezik előtérbe.
A négy párt képviselői a sajtótájékoztatón elmondták, mivel a községi képviselő-testületnek több mint egyharmadát ők alkotják, nélkülük nem működhet a végrehajtó hatalom, nem születhetnek döntések. Jóleső érzéssel állapították meg, hogy ezzel megszűnik a tizenkét éve tartó pártmonopólium, és megfelelőnek tartják azt is, hogy ezután több párt vesz részt az irányításban. A leginkább azt kifogásolták, hogy a VMSZ eddig azt tett, amit akart, pártvonalon nevezte ki a kádereket, akik nem voltak szakemberek. Ők viszont azt tervezik, hogy minden posztra azokat állítják, akik a leginkább értenek az adott területhez, mert csak így mozdulhat el Zenta gazdasága a holtpontról. Céljuk a tisztább, gazdagabb város, valamint esélyt és politikai biztonságot akarnak adni mindenkinek a nemzeti és párthovatartozásától függetlenül, amivel lehetőséget teremtenének a befektetésekhez.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..