home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A pápalátogatás exkluzív részletekkel gazdagított összefoglalója a Duna Worldön
MTVA
2023.05.04.
LXXVIII. évf. 18. szám
A pápalátogatás exkluzív részletekkel gazdagított összefoglalója a Duna Worldön

Ferenc pápa Magyarországon címmel ötrészes sorozatban mutatja be május 4-től hétköznap 17:30-tól a katolikus egyházfő apostoli látogatásának eseményeit, különleges, a közvetítésekből kimaradt pillanatait a Duna World.

A közmédia közvetítéseinek köszönhetően minden magyar ember találkozhatott a pápával. A háromnapos apostoli út kiemelkedő, valamint a közvetítésekben nem látott pillanataival a Duna Worldön újraélhetik a nézők e történelmi jelentőségű eseményt. A Ferenc pápa Magyarországon című sorozat első epizódját május 4-én 17:30-tól láthatják a csatornán.

A sorozatban miniportrékban mutatják be az előkészületeket, majd a pápalátogatás eseményeit. Részletek láthatók Ferenc pápa Szent István Bazilikában rögzített beszédéből, amikor a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozott. A szombati nap legmeghatóbb pillanataiból is készült összeállítás, a katolikus egyházfő ekkor látogatott el a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonába, majd az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban szegényekkel, menekültekkel és az őket támogató szervezetek tagjaival találkozott.

A mellékelt fotón Ferenc pápa érkezik szentmiséjére pápamobilján a Parlament előtti Kossuth térre háromnapos magyarországi apostoli látogatásának harmadik napján, 2023. április 30-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A sorozat felidézi azt a felemelő hangulatot, amellyel Ferenc pápát várták a fiatalok szombaton délután a telt házas Papp László Budapest Sportarénában. A pápa tiszteletére énekelt Nagy Bogi, Szandi, Szőcs Reni, Rúzsa Magdi, Dánielfy Gergő és Dolhai Attila. Megtekinthetik a nézők a korábbi adásból kimaradt produkciókat, megismerhetik Ferenc pápa itt elhangzott üzeneteit. A műsorból természetesen nem marad ki a katolikus egyházfő vasárnapi szentmiséje sem, amely előtt pápamobillal körbejárta a teret, örök emléket hagyva tízezrekben. Az összefoglalót zarándokokkal készített rövid riportokkal és a szentmise legemlékezetesebb pillanataival színesítik.

Ferenc pápa Magyarországon című sorozat egyes epizódjai után a Duna Worldön megismerhetők a pápalátogatás egyes helyszínei is. Május 4-én 17:55-től a 30 éve működő Pázmány Péter Katolikus Egyetemet mutatja be a csatorna. A filmben Erdő Péter bíboros, korábbi rektor, nagykancellár is szól az alapítás körülményeiről, a célkitűzésekről, a katolikus egyetemek identitásáról, küldetéséről. Ezt követően a Szent István Bazilika építésének történetét ismerhetik meg. Az 1905-ben felszentelt templom adott otthont az 1938-as Eucharisztikus Világkongresszus fontos eseményeinek, és itt található nemzeti ereklyénk, a Szent Jobb is, amelyet szintén bemutatnak a műsorban. Május 5-én a pápai magánlátogatás helyszínét, a Vakok Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonát mutatják be, Dolhai Attila kalauzolásával pedig a Rózsák tere és az Árpád-házi Szent Erzsébet templom járható be.

Május 8-tól három estén át Ferenc pápa magyarországi programjainak bemutatása után egy liturgikus sorozat, A misztérium várja a Duna World nézőit, amely a római katolikus szentmise mélységeibe vezeti be a nézőket, értelmezve az egyes tettek, mondatok, cselekmények teológiai és spirituális jelentésköreit.

Ferenc pápa Magyarországon – ötrészes sorozat május 4-től hétköznap 17:30-tól a Duna World műsorán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..